Drulă anunță că toți primarii de sector din Capitală susțin evacuarea spațiilor comerciale de la metrou

Carmen Radu apr. 11, 2021 1 comentarii
Catalin Drula, ministrul Transporturilor

Ministrul Transporturilor Cătălin Drulă a anunțat într-un interviu că toți primarii de sector, chiar și cei care nu fac parte din coaliția de guvernare, susțin evacuarea spațiilor comerciale de la metrou.

„Este un succes faptul că toate primăriile de sector au spus că «da, suntem prezente și nu suntem de acord cu aceste ilegalități, ci vrem să ajungem la normalitate»”, a spus Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, într-un dialog cu ministrul Transporturilor.

Cătălin Drulă a transmis că, pe lângă primarii din coaliție, și cei din alte partide susțin efortul de a elibera spațiile comerciale ocupate abuziv de la metrou.

„Așa este. Am discutat și cu primarul de la Sectorul 5, cu Ciprian Ciucu. Radu Mihaiu, colegul nostru, a fost primul (care a evacuat spații comerciale, n.r.) – au fost stațiile puține și a fost prima notificare. Dar și în partea cealaltă, unde nu sunt primari din actuala coaliție: domnul (Daniel, n.r.) Băluță de la Sectorul 4 a spus că absolut susține acest efort. Ceilalți doi primari, de la Sectorul 5 și de la Sectorul 3, la fel, au spus că susțin acest efort. Evident, așteptăm să vedem și implementat. Până la urmă, poate că este un semn că lucrurile se schimbă și cred că se încheie o epocă”, a afirmat Drulă.

Clotilde Armand a precizat că în Sectorul 1 există o serie de spații care vor putea fi oferite acestor comercianți, după cum primarul Sectorului 2 a făcut deja, oferind spații în Piața Obor.

„Avem o viziune privind ce va însemna comerț stradal de calitate. Ne va lua un pic de timp, pentru că încă nu avem bugetul votat, dar avem o viziune, inclusiv ce se va întâmpla cu piețele din sector. O parte vor rămâne piețe, iar altă parte, care au fost abandonate, cum este Piața Dorobanți, va deveni mai mult spre food market, dar o să fie și niște comercianți acolo”, a spus Armand.
Sursa foto: Inquam Photos/George Călin

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.