Dubița electrică VW ID. Buzz va fi lansată în martie, iar primele comenzi vor fi acceptate din mai. Prețul minim va puțin sub 60.000 euro

ID.BUZZ

Volkswagen vrea să lanseze dubița electrică ID. Buzz în septembrie la un preț entry-level de puțin sub 60.000 de euro. După prezentarea modelului pe 9 martie, comenzile pentru noul model electric se pare că vor fi acceptate începând cu luna mai, potrivit publicației germane Automobilwoche.

Nici la premiera din martie nu sunt așteptate prețuri oficiale; de obicei, Volkswagen anunță prețurile de vânzare abia la startul comenzilor. Potrivit raportului, comenzile vor fi plasate în mai, iar livrările vor începe în septembrie.

Inițial, ID. Buzz va fi disponibil doar cu tracțiune spate – și numai în versiunea de 4,70 metri lungime cu cinci locuri. Cu o lungime de 4,70 metri, ID. Buzz ar fi similar ca lungime cu SUV-urile electrice disponibile în prezent.

O tracțiune integrală și al doilea motor electric în față urmează să fie adăugat mai târziu. În 2023, va urma o versiune mai lungă cu aproape 30 de centimetri cu spațiu pentru un al treilea rând de scaune.

Potrivit raportului, atât versiunea People cu cinci locuri pentru clienții privați, cât și ID. Buzz Cargo cu o cutie închisă în spate și o podea de încărcare plată ca un transportor pur va fi lansat în septembrie.

Cu un astfel de preț de intrare, cel puțin versiunile mai ieftine s-ar califica pentru bonusul de mediu, care ar corespunde unei reduceri de preț de 7.975 de euro. Cu toate acestea, bonusul de mediu s-ar putea aplica doar pentru câteva luni până la sfârșitul anului – reglementările exacte pentru 2023 nu sunt încă cunoscute.

Pentru acest preț ar trebui să fie disponibilă versiunea cu bateria de 77 kWh și un motor electric de 150 kW în spate.

Sursa foto: Volkswagen

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *