După o încercare ratată în 2013, polonezii de la MLP Group așteaptă încasări din chirii de trei milioane de euro de pe urma noului parc logistic MLP Bucharest West

MLP

Dezvoltatorul polonez de parcuri logistice MLP Group vrea să majoreze veniturile din chiriile obținute în unicul proiect din România, MLP Bucharest West, la trei milioane de euro până în 2024. Potrivit site-ului companiei, dintre cei 95.000  mp, pe care îi va avea la finalizare, parcul oferă momentan o suprafață închiriabilă finalizată de 22.000 mp.

„În România, obiectivul este de a menține veniturile pe drumul cel bun pentru a crește constant de la 1 milion de euro în 2021 la trei milioane de euro în următorii trei ani. Creșterea veniturilor din închiriere va fi alimentată de noi contracte de închiriere, de creșterea ratelor de chirie la reînnoirea contractelor de închiriere existente și de rata de păstrare menținută la 99%”, spun oficialii MLP.

MLP Park Bucharest West este dezvoltat în cel mai important hub logistic din Romania, în vecinătatea capitalei, în Chitila, și reprzintă a doua tentativă a MLP Group în România, după ce în 2013 a încercat cu un alt proiect logistic, dar compania de proiect a intrat în faliment.

Prima clădire a proiectului este construită speculativ. Contactați de Economedia.ro, cei de a MLP nu au răspuns până la publicarea acestui articol.

De asemenea, MLP Group intenționează să dezvolte sisteme solare fotovoltaice montate pe acoperiș. Capacitatea totală a sistemelor fotovoltaice instalate în 11 centre logistice din Polonia (care acoperă o suprafață a acoperișului de aproximativ 100.000 mp) urmează să atingă 6,3 MW până la sfârșitul anului 2022.

Panourile fotovoltaice vor fi, de asemenea, montate pe șantierele nou construite din Germania și Austria: MLP Business Park Berlin, MLP Unna și MLP Business Park Vienna. În 2023, puterea totală va crește la 8 MW. În 2024, se vor desfășura în continuare PV cu o capacitate totală de 5 MW, inclusiv 3 MW în Polonia și 2 MW în Germania. Veniturile din generarea de energie verde sunt estimate până atunci la peste 2,6 milioane euro anual.

MLP deține și operează 13 parcuri logistice în Polonia, trei în Germania și câte unul în România și în Austria.

Sursa foto: MLP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *