E.ON vrea să furnizeze gaze naturale direct spitalelor din Timişoara, după ce a oprit robinetul către Colterm

calorifer radiator Pexels sursa foto: Pexels

E.ON Energie vrea să furnizeze gaze naturale direct spitalelor din Timișoara rămase fără căldură, în baza unor contracte încheiate cu fiecare unitate în parte, după ce compania a oprit robinetul de gaz pentru Colterm, iar negocierile cu un noul furnizor au eșuat.

„În condițiile în care societatea Colterm Timișoara și autoritățile locale nu au reușit să identifice încă soluții pentru continuarea furnizării de căldură și apă caldă pentru consumatorii cu care Colterm are contract, una dintre opțiunile viabile este de a se încheia cu fiecare dintre respectivele instituții contracte de furnizare a gazelor naturale, care să fie livrate prin intermediul rețelei de distribuție existente”, arată furnizorul de gaze.

Compania susține că această soluție poate fi pusă rapid în practică la acele unități care dețin centrale termice proprii și care, astfel, își vor putea continua activitatea normal.

E.ON afirmă că „încheierea unui nou contract cu Colterm nu este fezabilă”. „E.ON Energie România a luat decizia de a nu mai reînnoi contractul de furnizare a gazelor către societatea de termoficare având în vedere datoriile istorice considerabile și lipsa oricărei perspective fezabile pentru sezonul rece. În ultimele luni, furnizarea gazelor naturale către Colterm s-a realizat pe baza unor contracte pe perioade foarte scurte de timp, cu plata în avans, condiții care nu au fost respectate de cele mai multe ori. Chiar și așa, datoriile curente ale Colterm SA au continuat să crească, ajungând la o valoare curentă de peste 12 milioane de lei, majorând la circa 76 de milioane de lei datoriile totale acumulate în ultimii ani”, arată compania.

Reamintim că Timișoara a rămas fără căldură, începând de luni, în prag de iarnă. E.ON a decis să nu mai furnizeze gaz către compania de energie termică Colterm, iar negocierile cu un noul furnizor au eșuat. 56.000 de locuințe, spitalele și școlile din oraș rămân fără căldură și apă caldă, pentru că societatea de termoficare nu poate funcționa doar pe cărbune.

sursa foto: Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *