Economia germană a stagnat în trimestrul al doilea, după recesiunea din iarnă

Redacția aug. 25, 2023 0 comentarii
germania, steag germania

Economia germană a stagnat în al doilea trimestru față de precedentele trei luni, după o recesiune de iarnă, arată datele publicate vineri de biroul de statistică, scrie Reuters.

Cifra de creștere zero pentru al doilea trimestru a fost în concordanță cu o primă estimare publicată la sfârșitul lunii iulie. De la an la an, PIB-ul ajustat s-a contractat cu 0,2% în al doilea trimestru.

De la un trimestru la altul, activitatea economică scăzuse cu 0,4% în trimestrul patru din 2022 și cu 0,1% în primul trimestru din 2023. Două trimestre consecutive de contracție definesc în mod obișnuit o recesiune.

Consumul gospodăriilor a înregistrat o creștere zero în al doilea trimestru față de primul, iar cheltuielile guvernamentale au crescut cu 0,1%. De asemenea, investițiile de capital au crescut modest, în timp ce exporturile au scăzut cu 1,1%, se arată în raportul de vineri.

Bundesbank se așteaptă ca producția economică să rămână în mare parte neschimbată și în al treilea trimestru, potrivit unui raport lunar publicat luni.

O piață a muncii rezistentă, creșteri salariale puternice și inflația în scădere ar trebui să stimuleze consumul privat, dar producția industrială va rămâne slabă din cauza cererii externe slabe, se arată în raport.

 

Sursa foto: Pexels Ingo Joseph

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *