Economia Italiei a crescut probabil cu 6,5% în 2021

Foto: Premierul italian, Mario Draghi / Foto: Comisia Europeană Premierul italian, Mario Draghi / Sursa foto: Comisia Europeană

Economia italiană a crescut probabil cu 6,5% în 2021, mai mult decât se prognozase inițial, potrivit unui reprezentant al guvernului premierului Mario Draghi, citat de Bloomberg.

Economia a crescut probabil cu 0,6% în trimestrul al patrulea față de cele trei luni precedente, a transmis într-un comunicat Renato Brunetta, ministrul administrației publice.

Agenția de statistică Istat va publica luni datele oficiale, care se așteaptă să confirme o revenire semnificativă după o contracție de 8,9% în 2020.

Procesul de reforme demarat de administrația lui Mario Draghi, care include modificări ale sistemului de justiție, fiscal și administrație publică, contribuie la alimentarea avansului, iar economia ar trebui să crească cu peste 4% în acest an, în ciuda impactului crizei energetice și a tensiunilor geopolitice, a spus Brunetta.

Banca Italiei și-a redus prognoza de creștere pentru 2022 la 3,8% de la 4% anterior, din cauza impactului variantei Omicron.

Datele publicate în această săptămână arată că PIB-ul Germaniei a scăzut cu 0,7% în trimestrul patru al anului trecut, după două trimestre de creștere. Pe ansamblul anului 2021, produsul intern brut a crescut cu 1,4%.

Premierul italian, Mario Draghi / Sursa foto: Comisia Europeană

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *