EduPedu: Atac al Guvernului Ciucă în plină grevă generală a angajaților din Educație: a aprobat prin ordonanță de urgență o modificare la legea dialogului social pentru ca profesorilor care intră în grevă să le fie afectată vechimea

Redacția mai 29, 2023 1 comentarii
protest, greva, profesori, educatie

O ordonanță de urgență a fost publicată în Monitorul Oficial și a intrat în vigoare joi, 25 mai, prin care profesorilor participanți la grevă le poate fi afectată vechimea la catedră. Potrivit liderului sindical Marius Nistor, președintele FSE „Spiru Haret”, acesta este „răspunsul unui Guvern care are tupeul să vină să spună cât de interesat este de soarta învățământului românesc”, scrie EduPedu.

„Au promovat prin ordonanță de urgență modificarea legii dialogului social, în sensul în care din momentul acesta cadrele didactice care intră în grevă ar fi afectate la vechime. Deci, iată răspunsul unui Guvern care are tupeul să vină să spună cât de interesat este de soarta învățământului românesc. Păcat de țara asta, păcat de România educată că vă bateți joc de ea”, a declarat Nistor sâmbătă seara, la Antena3.

Conform surselor Edupedu.ro, pe lângă afectarea vechimii angajaților care intră în grevă după intrarea în vigoare a ordonanței, ar putea fi afectată și participarea la Definitivat pentru tinerii profesori. Aceștia, prin participarea la grevă, ar putea să nu mai facă vechimea necesară pentru a putea participa la examenul de definitivare în Învățământ.

Citește integral pe EduPedu.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii

  1. Aveti definitivat, daca aveti C1 sau C2 germana, veniti in Austria sau ElvetiA si faceti recunoasterea diplomelor. Veti fi respectati.. nu bataia de joc al unui guvern de mafioti un un mascarici securist la cotroceni… FSN 2.0 (PNL = PSD)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *