Electrica a finalizat achiziţia Sunwind Energy, compania care dezvoltă proiectul fotovoltaic „Satu Mare 2”

centrala fotovoltaica, Singapore

Electrica SA, companie la care cel mai mare acționar este statul român, a anunțat vineri, pe Bursa de Valori București, că a finalizat achiziţia companiei Sunwind Energy, care are ca obiect principal de activitate producţia de energie din surse fotovoltaice, informează vineri compania.

Potrivit unui comunicat, Electrica dezvoltă proiectul fotovoltaic „Satu Mare 2”, cu o capacitate instalată de 27 MW. Proiectul se află în faza „ready to build” şi este situat în vecinătatea comunei Botiz, judeţul Satu Mare.

„Conform angajamentului pe care ni l-am asumat la nivel strategic faţă de stakeholderii noştri, continuăm procesul de extindere a activităţii Grupului Electrica în domeniul producţiei de energie electrică din surse regenerabile. La începutul lunii februarie am finalizat procesul de achiziţie a companiei care dezvoltă proiectul fotovoltaic ‘Vulturu’, iar eforturile echipei au fost canalizate către noi oportunităţi din această sferă de interes. Din perspectiva noastră, astfel de demersuri nu au doar o importanţă deosebită din punct de vedere al strategiei de business, ci au devenit şi o necesitate la nivel de industrie. În acest sens, Grupul Electrica va urmări în continuare extinderea portofoliului în domeniul producţiei de energie electrică din surse regenerabile”, a declarat directorul general al Electrica, Alexandru Chiriţă.

Electrica a informat piaţa de capital în data de 28 iulie 2021 asupra semnării contractului de vânzare-cumpărare a 100% din părţile sociale ale companiei Sunwind Energy.

De asemenea, pe data de 6 februarie 2023, Electrica a anunţat finalizarea achiziţiei companiei Green Energy Consultancy & Investments, care dezvoltă proiectul fotovoltaic „Vulturu”. Acesta are o capacitate instalată de 12 MWp DC (putere peak la nivelul panourilor), 9,75 MW AC (putere evacuabilă în reţea) şi este situat în zona comunei Vulturu, judeţul Vrancea.

Tranzacţiile se încadrează în strategia Grupului Electrica stabilită pentru perioada 2019-2023, în care se are în vedere şi extinderea pe lanţul valoric al energiei electrice, în special în zona de producţie a energiei electrice din surse regenerabile, se mai spune în comunicat.

Grupul Electrica este un jucător-cheie pe piaţa de distribuţie şi furnizare a energiei electrice din România, precum şi unul dintre cei mai importanţi jucători din sectorul serviciilor energetice.

Grupul Electrica oferă servicii la aproximativ 3,9 milioane de utilizatori şi are o arie de cuprindere naţională – cu organizare în trei zone pentru distribuţia energiei electrice: Transilvania Nord, Transilvania Sud, Muntenia Nord, şi pe cuprinsul întregii ţări pentru furnizarea energiei electrice şi pentru întreţinere şi servicii energetice.

Din iulie 2014, Electrica este o companie cu capital majoritar privat, listată pe bursele de valori din Bucureşti şi Londra.

Electrica este singura companie românească listată din domeniul distribuţiei şi furnizării energiei electrice.

Sursa foto: Sembcorp.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *