Elon Musk a câștigat 156 de milioane de dolari din investiția în Twitter, după ce „a uitat” să anunțe cumpărarea acțiunilor

Redacția apr. 8, 2022 0 comentarii
Elon Musk 1 foto Facebook-Wikipedia

În primele luni ale anului 2022, miliardarul Elon Musk, CEO-ul Tesla, a cumpărat în liniște o participație de aproape 10% din Twitter. Între ianuarie și aprilie, Musk a cheltuit 2,64 miliarde de dolari în acțiuni Twitter, potrivit unui anunț al Comisiei pentru Valori Mobiliare și Burse din SUA (U. S. Securities and Exchange Commission – SEC), luni, 4 aprilie.

Anunțul a fost însă întârziat cu 11 zile, potrivit unui nou raport Washington Post, iar Musk a putut câștiga mai mult de 156 de milioane de dolari din valoare a acțiunilor ca urmare a depunerii cererii cu întârziere, scrie Business Insider.

Faptul că Elon Musk a devenit acum cel mai mare acționar unic al Twitter a dus la o creștere accelerată a prețului acțiunilor companiei cu 31%.

Elon Musk trebuia să anunțe implicarea în compania Twitter atunci când a cumpărat mai mult de 5% din acțiuni. Dacă ar fi depus această cerere, restul de 4,1% pe care le-a achiziționat ulterior ar fi valorat mult mai mult: cu aproximativ 156 de milioane de dolari în plus, potrivit specialiștilor contactați de Washington Post.

Acesta ar putea primi o amendă de la SEC, dar este puțin probabil să se apropie de cei 156 de milioane de dolari câștigați, au declarat experții pentru Washington Post.

Wikipedia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *