Elon Musk vrea să investească mai puțin din banii săi și caută finanțare de la firme de capital privat și investitori

Twitter

Elon Musk este în discuții cu mari firme de investiții și investitori pentru a primi finanțări pentru achiziția de 44 miliarde de dolari a companiei Twitter și pentru a oferi mai puțin bani din averea sa, au declarat surse pentru Reuters.

Musk este cel mai bogat om, Forbes estimând averea sa netă la aproximativ 245 miliarde de dolari. Cu toate acestea, cea mai mare parte a averii sale este legată de acțiunile Tesla. Săptămâna trecută, Musk a dezvăluit că a vândut acțiuni Tesla în valoare de 8,5 miliarde de dolari, în urma acordului său de a cumpăra Twitter.

Noua finanțare, care ar putea veni sub formă de acțiuni preferate sau comune, ar putea reduce contribuția în numerar de 21 de miliarde de dolari.

Băncile care au fost de acord luna trecută să acorde împrumuturi de 13 miliarde de dolari nu au dorit să ofere mai multe finanțări pentru achiziția lui Musk, având în vedere fluxul de numerar limitat al companiei din San Francisco, a informat Reuters luna trecută.

Investitorii majori, cum ar fi firmele de capital privat și investitorii sunt în discuții cu Musk pentru a oferi finanțare preferată prin capitaluri proprii pentru achiziție, au spus sursele. Preferred equity ar plăti un dividend fix de la Twitter, în același mod în care o obligațiune sau un împrumut plătește dobândă obișnuită, dar s-ar aprecia în conformitate cu valoarea capitalului propriu al companiei.

Apollo Global Management Inc și Ares Management Corp se numără printre fondurile de investiții care au discutat cu privire la acordarea finanțării, au spus surse pentru Reuters. Musk a postat pe Twitter că va încerca să atragă cât mai mulți investitori pe Twitter, pe măsură ce va deține compania privată.

Sursă foto: Unsplash

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.