Emma Lambda Limited are undă verde de a prelua Stratum Energy în România

consiliul concurentei Sursa foto: Facebook/Consiliul Concurentei

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care Emma Lambda Limited, Cipru, parte a grupului Emma,
deținut de omul de afaceri ceh Jiri Smejc, care controlează Premier Energy, intenţionează să preia Stratum Energy România LLC, SUA, împreună cu Stratum Energy Romania LLC Wilmington, Sucursala Bucureşti şi subsidiarele acesteia, potrivit unui comunicat al Consiliului Concurenței.

Emma Lambda este parte a Grupului Emma, activ în sectorul energetic, sectorul jocurilor de noroc, sectorul serviciilor medicale, sectorul farmaceutic, servicii comerciale digitale etc, în state precum Cipru, Republica Cehă, Republica Moldova, Serbia sau Ungaria.

În România, Grupul Emma controlează o serie de companii ce desfăşoară activităţi de furnizare şi distribuţie de gaze naturale, producţie, furnizare şi distribuţie de energie electrică şi producţie de energie de surse regenerabile (eolian şi solar).

Stratum Energy România LLC este un producător de gaze naturale ce operează perimetrul de gaze şi ţiţei din Poduri, delimitat de concesiunea Moineşti EV-1, în judeţul Bacău.

În urma analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că această operaţiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa românească au pe o parte substanţială a acesteia şi că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal.

În comunicat se menţionează că decizia va fi publicată pe site-ul autorităţii naţionale de concurenţă, după eliminarea informaţiilor cu caracter confidenţial.

Sursa foto: Facebook/Consiliul Concurentei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *