Enel X România a semnat un acord cu Hubject pentru a extinde infrastructura de reîncărcare a mașinilor electrice

statie Enel X Romania

Șoferii români de mașini electrice vor avea posibilitatea să îşi încarce maşinile folosind o reţea extinsă de puncte de reîncărcare la nivel mondial, după ce peste 160 de puncte de reîncărcare deţinute de Enel X România vor deveni parte a celei mai mari reţele de reîncărcare eRoaming din Europa, Hubject, conform unui comunicat de presă al companiei citat de Agerpres.

Până în prezent, accesul la punctele de reîncărcare Enel X România a fost posibil doar prin intermediul aplicației JuicePass. Conexiunea la platforma eRoaming Intercharge a Hubject face ca infrastructura de mobilitate electrică să fie mai accesibilă unui număr mai mare de șoferi, dincolo de granițele naționale. Aceștia nu vor fi nevoiți să semneze noi contracte pe lângă cele cu furnizorii de servicii de mobilitate electrică care utilizează serviciile eRoaming ale Hubject.

„Enel X România face un nou pas înainte pentru a dezvolta infrastructura de mobilitate electrică prin extinderea serviciilor de reîncărcare dincolo de reţeaua proprie. Prin aderarea la Hubject, ne propunem să sporim accesibilitatea pentru şoferii de vehicule electrice, mai întâi în România şi în Europa de Est, şi să le oferim posibilitatea de a-şi reîncărca bateriile fără a-şi face griji cu privire la cine este furnizorul lor sau la faptul că se află în străinătate”, a declarat Mihai Mardale, directorul E-Mobility, Enel X România.

„Suntem convinşi că parteneriatul nostru cu Enel X România va avea un impact favorabil asupra adoptării EV în regiune şi aşteptăm cu nerăbdare să dezvoltăm colaborarea dintre noi”, a susținut Christian Hahn, CEO Hubject.

Enel X România deține o reţea de peste 160 de puncte de reîncărcare instalate în 20 de oraşe, atât în spaţii publice, cât şi private, în mall-uri sau hipermarketuri.

De asemenea, Enel X România oferă posibilitatea reîncărcării în zona privată. Există soluţii de mobilitate electrică pentru acasă sau la birou, care facilitează viaţa şoferilor de vehicule electrice.

Sursa foto: Enel

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.