Engie România va cumpăra gaze naturale de la Romgaz în valoare de aproape un milion de lei/ Contractul, valabil din mai până în noiembrie

romgaz Sursa foto: romgaz.ro

Societatea Naţională de Gaze Naturale Romgaz a încheiat marţi un contract de vânzare gaze cu Engie România, în valoare de 984.381,41 lei, conform unui raport remis, miercuri, Bursei de Valori Bucureşti, transmite Agerpres.

Contractul prevede vânzarea de gaze naturale pentru perioada 1 mai – 1 noiembrie 2024.

Plata urmează să fie efectuată în termen de 30 zile de la data tranzacţiei, penalităţile de întârziere fiind prevăzute la 0,10%/zi.

Romgaz are ca principale segmente de activitate explorare geologică în scopul descoperirii de noi zăcăminte gazeifere, producţie de gaz metan prin exploatarea zăcămintelor din portofoliul companiei, furnizare şi distribuţie de gaze naturale, operaţii speciale şi servicii la sonde, producţie şi furnizare de energie electrică.

Acţionarul majoritar al companiei este statul român, cu o participaţie la capitalul social de 70,0071%.

Începând cu data de 12 noiembrie 2013, acţiunile emise de SNGN Romgaz sunt tranzacţionate pe piaţa reglementată administrată de Bursa de Valori Bucureşti. Totodată, acţiunile societăţii sunt suport pentru certificate globale de depozit (GDR-uri) emise de The Bank of New York Mellon, GDR-uri care se tranzacţionează pe Bursa de Valori Londra.

Grupul de companii Engie România activează în următoarele domenii de activitate: distribuţie şi furnizare de gaze naturale, producţie din surse regenerabile şi furnizare de energie electrică, precum şi soluţii verzi şi servicii tehnice pentru instalaţii de gaze naturale şi centrale termice.

Engie România şi filialele sale deservesc un portofoliu de 2 milioane de clienţi, operează o reţea de distribuţie de circa 22.600 km, deţin o capacitate de producţie din surse verzi de 121 MW şi au 4.200 de angajaţi.

Sursa foto: romgaz.ro

Comentarii

  1. Cât ? Un milion de lei ? Și voi scrieți un articol pe această temă ? Așa de rău ați ajuns?
    Nu mai aveți subiecte ?
    Și ați făcut sondaj de opinie ca să deveniți un site mai bun!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *