Europa Liberă: PSD vrea să cumpere de la Romaero sediul din Băneasa. Prețul de pornire al licitației – 3 milioane de euro

G4Media oct. 11, 2022 0 comentarii
marcel ciolacu psd sector 1

Conducerea PSD a decis să cumpere sediul din Băneasa, dar și curtea aferentă, după ce au fost scoase la vânzare de Romaero. Prețul de pornire al licitației este de aproximativ 3 milioane de euro, iar partidul ar dori ca achiziția să fie realizată până la finalul anului, scrie Europa Liberă.

„Este un simbol pentru PSD”, le-a spus Marcel Ciolacu colegilor de partid reuniți în ședința Consiliului Politic Național de la Palatul Parlamentului.

Sediul din Băneasa reprezintă o moștenire a epocii Năstase, fiind sediul de suflet al fostului premier și președinte PSD, care a fost condamnat în două rânduri de justiția din România.

Liviu Dragnea, fost lider PSD, l-a folosit cu predilecție între 2018 și 2019, mutând multe acțiuni importante ale partidului din Kiseleff spre Băneasa. Ultima conferință de presă susținută de Liviu Dragnea înainte de a fi condamnat în dosarul angajărilor fictive a fost din sediul din Băneasa, chiar în seara în care partidul a pierdut alegerile europarlamentare – 26 mai 2019.

În sediul din Băneasa a fost cantonată în 2019 și echipa coordonată de Sebastian Ghiță, fost deputat PSD, fugit între timp din România, care se ocupa de promovarea mesajelor online, mai notează Europa Liberă.

ROMAERO, companie din subordinea Ministerului Economiei, vinde clădirea din bulevardul Ion Ionescu de la Brad (zona Băneasa sector 1), blocul cu trei etaje fiind sediul PSD București, descris în acte drept „cămin nefamiliști”. Potrivit evaluării de la sfârșitul anului 2021 căminul de nefamiliști are o valoare contabilă de 4,9 milioane lei, iar terenul de 2.500 de mp valorează 6,5 milioane lei.

Sursa foto: Inquam Photos/ Ilona Andrei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *