Eurostat: Banii trimiși de migranții din UE în țările de origine, în creștere în 2021 / Cei mai mulți bani au mers în țările din Africa de Nord

Redacția ian. 26, 2023 0 comentarii
fonduri bani euro

Banii trimiși de migranții din UE către economiile lor de origine au indicat o tendință de creștere, cu o creștere globală de 47% din 2015.

În 2021, aceștia au trimis către țările din care provin 37,7 miliarde de euro, care au fost direcționate în principal către Africa de Nord, cu 22 % din totalul ieșirilor extra-UE (8,0 miliarde EUR), urmate de Asia (cu excepția Orientului Apropiat și Mijlociu) cu 21 % (7,8 miliarde EUR) și de țările europene din afara UE cu 19 % (7,1 miliarde EUR).


Hartă: Alocarea geografică a ieșirilor de transferuri personale extra-UE (trimitere din UE) în 2021 ca pondere în %.

Pe de altă parte, intrările extra-UE au rămas la un nivel destul de constant, cu 13,0 miliarde EUR, ceea ce a dus la un sold negativ de 24,7 miliarde EUR pentru UE în raport cu restul lumii.

Țările europene din afara UE sunt responsabile pentru 54% din totalul intrărilor extra-UE (6,8 miliarde EUR). Al doilea furnizor principal de transferuri personale către UE este America de Nord, cu 20% (2,5 miliarde de euro), urmată de Africa Centrală și de Sud, cu 8% (1,0 miliarde de euro).

Harta: Alocarea geografică a fluxurilor de transferuri personale extra-UE (UE primitoare) în 2021 ca pondere în %.

 

Pexels/ Cottonbro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *