Evegrande: Statul chinez preia conducerea dezvoltatorului imobiliar

evergrande proiect

Statul chinez începe să se implice în gestionarea situației gigantului imobiliar Evergrande, care se apropie de o restructurare a datoriei în speranța de a scăpa de faliment, scrie Le Figaro.

Grupul, care are o datorie imensă de 260 de miliarde de euro, a anunțat luni seara crearea unui „comitet de gestionare a riscurilor” din care vor face parte cinci reprezentanți ai unor companii publice. Comitetul, format în total din șapte membri, va avea ca misiune „reducerea și eliminarea riscurilor viitoare” pentru dezvoltator. Un eventual faliment ar fi cel mai mare înregistrat vreodată de o companie chineză.

După ce a pierdut luni 14%, acțiunea Evergrande recâștiga 4% marți, pe bursa din Hong Kong.

După ce Evergrande a anunțat în septembrie că se confruntă cu grave dificultăți financiare, regimul comunist nu a indicat până luni seara dacă intenționează sau nu să vină în ajutorul grupului. Dezvoltatorul a anunțat la sfârșitul săptămânii trecute că ar putea fi în situația de a nu-și putea onora obligațiile financiare.

La începutul lui 2018, guvernul chinez a preluat controlul asupra unei alte companii în dificultate, asigurătorul Anbang, într-o operațiune de salvare de 7,9 miliarde de euro. Fostul director al companiei a fost ulterior condamnat la 18 ani de închisoare pentru fraudă fiscală.

Sursa foto: Evergrande

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *