EXCLUSIV Millstone Developments negociază achiziția unui teren de 13.000 mp lângă autostrada București-Constanța

millstone developments, Sfintii Voievozi3

Dezvoltatorul imobiliar Millstone Developments a obținut autorizația de construcție pentru proiectul rezidențial din strada Sfinții Voievozi, 63. Proiectul exclusivist de doar 24 de apartamente va necesita o investiție de peste 8 milioane de euro, iar lucrările sunt programate pentru T2 2022. În același timp, compania negociază achiziționarea unui teren de 13.000 mp amplasat în sudul județului Ilfov, în apropiere de autostrada București-Constanța, pe care ar putea fi construit un centru logistic.

„În permanență privim către viitor și suntem preocupați de posibilitățile de dezvoltare, fapt pentru care procesul de prospectare al pieței este un demers continuu în cadrul companiei. În acest moment suntem în proces de achiziție a unui teren în Județul Ilfov, zona sudică și după finalizarea acestei achiziții vom putea furniza și alte detalii suplimentare, spun oficialii Millstone, contactați de Economedia.ro.

De altfel, compania e atrasă și de alte tipuri de dezvoltare imobiliară, iar în viitorul apropiat va demara construcția unui proiect de birouri, denumit Skybox, de 6.500 mp și amplasat în apropierea Aeroportului Henri Coandă.

„Da, suntem atrași și de alte tipuri de dezvoltări imobiliare. Așa cum se poate observa și pe site-ul nostru millstone.com.ro, în secțiunea Proiecte este prezentat și proiectul Skybox, ce are destinație office. În aceeași notă, ne-ar încânta și dezvoltarea unor centre logistice care să ofere spații de depozitare de dimensiuni mici/medii/mari pentru a satisface o paletă mai largă de consumatori”, adaugă oficialii companiei.

Alături de proiectul rezidențial exclusivist Sfinții Voievozi 63, cu 25 de apartament,a cărui construcție va demara în primul sau al doilea trimestru al anului viitor, Millstone Developments mai are în construcție un alt proiect premium, Virgiliu 21-23 cu șapte etaje și 30 de apartamente și Lascăr 54-58,cu 40 de apartamente a cărui construcție va demara în trimestrul II al anului viitor.

În fine, compania va demara, la momentul potrivit, și clădirea de birouri Skybox. Totodată, oficialii Millstone Developments consideră că pandemia a schimbat piața și, în plus, parte dintre potențialii cumpărători au amânat decizia pentru la anul, din cauza amânării extinderii aplicării unui TVA de 5% la achiziția de locuințe.

„Datorită schimbării de comportament a companiilor și a angajaților privind lucrul de acasă, cererea de locuințe a continuat să fie puternică, deși o parte din cumpărători au suspendat decizia de cumpărare până la începutul anului 2022, datorită amânării extinderii aplicării TVA-ului de 5% la achiziția de locuințe”, consideră aceștia.

În fine, compania spunecă în cazul proiectului rezidențial Sfinții Voievozi 63, vânzările sunt programate a fi începute în primul trimestru al anului 2022, iar lista de rezervări va fi deschisă la sfârșitul acestui an.

Millstone Developments, fondat, în 2015, de Horia Chioseaua și Johan Rogiers, se axează pe zona centrală a Capitalei și investește în proiecte boutique, care completează peisajul urban al zonelor protejate în care se află.

La începutul lui 2019stui an Johan Rogiers, fondatorul Liebrecht & wooD, Horia Chioseaua s-au despărțit de partenerul lor Christian Dumolin, alături de care au creat Millstone Developments în 2015 și se pregăteau de investiții într-un proiect rezidențial cu 200 de apartamente pe un teren de 26.000 de mp pe malul lacului Grivița din București.  Rogiers și Chioseaua și-au făcut exitul din acest proiect, care a rămas în portofoliul belgienilor de la Koramic Real Estate, deținuti de Christian Dumolin.

Sursa foto: Millstone Developments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *