EXCLUSIV NEPI Rockcastle a primit autorizația de construcție pentru proiectul rezidențial de lângă parcul de retail Vulcan Value Center. Proiectul reprezintă intrarea gigantului imobiliar pe piața locuințelor

Nepi Residential

NEPI Rockcastle a primit autorizație de construcție pentru primul proiectul rezidențial al companiei, amplasat în apropierea parcului de retail Vulcan Value Center, care va include 256 de apartamente. Cel mai probabil, compania va începe lucrările de construcție la sfârșitul acestui an sau la începutul anului viitor.

Momentul intrării dezvoltatorului în sectorul rezidențial a coincis cu perioada de incertitudine cauzată de situația generală și de pandemie, deși consumul e în creștere,  în privința extinderii pe sectorul de retail al pieței imobiliare, pe care investitorul îl domină în România.

„Prin acest prim proiect rezidențial continuăm viziunea strategică a companiei îmbinând componentele de retail și rezidențial și venim astfel în întâmpinarea așteptărilor cumpărătorilor de a avea totul aproape, ca viitorii proprietari să aibă la îndemână o serie de facilități și servicii și să își poată valorifica la maxim timpul personal. Construite cu aceste atribute în minte, proiectele noastre rezidențiale vor oferi cele mai înalte standarde de calitate a vieții, accesibilitate și sustenabilitate”, au declarat reprezentanții companiei.

Complexul rezidențial va fi construit pe 11 etaje, cu etajul 12 retras, și va avea 256 de apartamente (de la studiouri simple și duble, până la apartamente cu 2, 3, 4 camere, precum și unități de tip penthouse pe două niveluri), cu terase generoase și design modern și va fi finalizat în trimestrul 3, 2023.

Terenul pe care a fost construit, în 2014, Vulcan Value Centre, în suprafață de 7,7 hectare, a fost cumpărat de la Michael Topolinski terenul, iar investitorul cu capital sud african a construit parcul de retail cu o suprafață de 25.000 mp, și a rămas cu circa 18.500 de metri pătrați liberi pe care va construi un proiectul rezidențial.

Cele 256 de apartamente ale proiectului Vulcan Residential Park reprezintă intrarea NEPI Rockcastle pe sectorul rezidențial.

Investitorul a anunțat că are alocat un buget inițial de investiții de 83 de milioane de euro pentru aceste proiecte. NEPI Rockcastle a achiziționat, în 2019, circa 20 de hectare din Balta Craiovița, unde vrea să construiască, într-o primă etapă, un mall de 56.500 de mp de circa 100 milioane de euro.

Anul trecut, NEPI Rockcastle a încasat aproape 300 de milioane de euro de la AFI Europe pentru cele patru clădiri de birouri pe care le aveau pe piața românească, în una dintre cele mai mari tranzacții de la nivel local.

Sursa foto: NEPI Rockcastle

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *