EXCLUSIV Portland Trust a scos la vânzare clădirea de birouri Expo Business Park. Valoarea estimată, 100-120 mil. euro

expo business park, portland trust Sursa foto: Portland Trust

Dezvoltatorul Portland Trust a scos la vânzare proiectul de birouri Expo Business Park de 40.000 mp. Valoarea estimată a posibilei tranzacții este cuprinsă între 100 și 120 milioane de euro, potrivit surselor Economedia.

Expo Business Park a iniţiat și tranziţia dezvoltatorului către utilizarea exclusivă a energiei electrice verzi pentru alimentarea clădirilor sale.

Proiectul oferă 40.000 mp de spaţiu net de birouri, situat pe Bulevardul Expoziţiei, în zona de centru-nord a Bucureştiului. Complexul cuprinde 3 clădiri dotate cu două niveluri de parcare subterană şi este primul proiect de birouri nou construit din România, care a obţinut certificarea BREEAM, calificativul Oustanding, pentru proiectare şi specificaţii sustenabile.

Compania a investit 80 de milioane de euro în dezvoltarea clădirii, iar cel mai mare chiriaș este ING, care ocupă în totalitate una dintre cele 3 clădiri ale proiectului.

Totuși, spun sursele noastre, Expo Business Park ar avea problema zonei care nu a confirmat încă, în primul rând din cauza pandemiei de coronavirus. Pentru dezvoltatorii locali, însă, zona Expoziției, e foate interesantă, mai ales că are încă loc pentru dezvoltări atât de birouri cât și rezidențiale.

Compania a vândut recent prin Portland Trust Renewables 1 SRL, fosta Bucharest Business Park SRL, controlată de un offshore cipriot, cel mai mare parc de panouri fotovoltaice în dezvoltare din România, cu o capacitate de producție autorizată de peste 153 MW și o suprafață totală estimată de peste 165 ha, aflat în Rătești, județul Argeș, către companiile israeliene Econergy și Nofar Energy.

De asemenea, în 2019, Portland Trust a vândut proiectul de birouri Oregon Park, de 70.000 mp, cu aproximativ 135 milioane de euro către fondul de investiții Lion’s Head.

Sursa foto: Portland Trust

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *