EXCLUSIV Schimbări majore propuse de ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, pentru a accelera marile proiecte de infrastructură: termenul pentru eliberarea de către stat a avizelor, certificatelor și autorizațiilor va fi de maxim 10 zile

constructii, santier, muncitori Sursa foto: Facebook/ FMI

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, prezintă marți coaliției de guvernare un proiect legislativ major pentru modificarea legislației legate de desfășurarea marilor proiecte de infrastructură, au declarat pentru G4Media surse politice.

Proiectul de ordonanță de urgență vizează accelerarea procedurilor administrative necesare la aceste lucrări, proceduri extrem de anevoioase în acest moment.

Mai precis, proiectul prevede ”optimizarea tuturor procedurilor – exproprierea proprietăților publice, relocările de utilități, eliberarea certificatelor de urbanism, a autorizațiilor de construcție, a altor avize necesare, precum și protocoale cu autorități locale”, au declarat pentru G4Media sursele citate.

Astfel, proiectul va prevede că există o perioadă de timp în care se solicită un astfel de act administrativ, între 7 și 10 zile. Dacă autoritatea centrală sau locală nu a eliberat actul în această perioada, va fi considerat aprobat.

O altă prevedere a proiectului de OUG ține de accelerarea înlocuirii din proiecte a firmelor care, dintr-un motiv sau altul, renunță la contractul respectiv.

Sursa foto: Facebook/ FMI

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *