Peisaje minunate, aer proaspăt și natură în toată splendoarea ei sunt rețeta unei excursii chiar și pentru câteva zile. Iar dacă vă doriți o experiență unică, vă invităm în safari la zimbri. Mergem în județul Caraș Severin și ne oprim la Măgura Zimbrilor, între Caransebeș și Herculane.
Primii 17 zimbri au fost aduși aici în 2014. După o perioadă de acomodare au fost eliberați în sălbăticie, iar câteva zeci de zimbri s-au născut deja în sălbăticie în Armeniș. Aproximativ 100 de zimbri trăiesc acum în acestă zonă. În luna mai au fost aduse 20 de exemplare din Suedia și Germania.
Aici vă va prelua un ghid care duce într-o expediție unică. Vă puteți alege unul dintre cele trei tururi organizate de cei de WWF România. Veți lua urma minunatelor exemplare de zimbri, veți putea admira modul lor de supraviețuire în natură și vă veți bucura de momente unice.
Fiecare urmă lăsată în pământ de copitele celui mai mare mamifer din Europa, fiecare scoarță de copac roasă vă va umple de andrenalină. Puteți înnopta în corturi safari confortabile în natură ori în casele localnicilor. Iar bucatele tradiționale preparate de localnici vă vor răsfăța după o plimbare în natură.
Prețurile pornesc de la 67 de euro pentru tururile de o zi și pot ajunge până la 770 de euro pentru cele de 5 zile.
Zimbrii au dispărut de peste tot în Europa din cauza vânatului excesiv și a extinderii exploatărilor agricole în detrimentul pierderii habitatelor naturale. La ora actuală, cea mai mare populație de zimbri liberi se află în Polonia, în Pădurea Białowieża. Acolo sunt aproximativ 1.500 de indivizi.