Explozia prețurilor la energie crește cererea pe piața regenerabilelor: Enphase Energy își extinde capacitatea de producție în România, în parteneriat cu Flex. Firma va produce la Timișoara micro-invertoare pentru instalații solare

casa panouri solare fotovoltaice Sursă foto:Pixabay

Compania globală de tehnologie în domeniul energiei Enphase Energy, furnizor mondial de sisteme solare bazate pe microinvertoare și baterii, a anunțat prelungirea acordului de aproape 15 ani cu producătorul global Flex, scrie El Periodico de la Energia. Începând cu primul trimestru al anului 2023, fabrica Flex din Timișoara, România va începe să producă microinvertoare Enphase pentru piața europeană, răspunzând astfel creșterii rapide și cererii de instalații solare rezidențiale în regiune, ca urmare a creșterii prețurilor la energie și a adoptării tot mai frecvente a vehiculelor electrice și a tehnologiilor cu pompe de căldură.

Noul centru de producție din România permite Enphase Energy să își mărească capacitatea globală și să îmbunătățească timpii de livrare către clienții săi din Europa. Creșterea tehnologiilor de energie regenerabilă, cum ar fi energia solară și bateriile, pe întreg continentul va oferi o mai mare securitate energetică pentru consumatori, pe măsură ce dependența de combustibilii fosili continuă să scadă.

“Ne aflăm într-un moment de transformare pentru energiile regenerabile în Europa și în întreaga lume”, a declarat Badri Kothandaraman, președinte și CEO al Enphase Energy. “Autoritățile de reglementare stabilesc noi obiective ambițioase pentru a contribui la accelerarea tranziției către un viitor mai electrificat”, a spus acesta.

Fabrica Flex din Timişoara furnizează servicii pentru clienții din mai multe segmente de piață: automobile, medical, industrial şi telecomunicații. Serviciile oferite acoperă ciclul de viață al produselor: activități de proiectare şi introducere în fabricație, fabricație şi servicii post-fabricație. Produsele fabricate sunt de tipul subansamable de circuite electronice (PCBA), părți din sisteme de telecomunicații, produse electronice complet asamablate.

 

Sursă foto:Pixabay

Comentarii

  1. Buna ziua. De ce oare, vestile bune, cu adevarat importante, sunt atat de laconice? E plin internetul de sute, mii de pagini mizerabile cu stiri mondene si alte traznai, iar despre acest producator nu am stiut practic nimic. Ce produse are in portofoliu?….cifra de afaceri?…. perspective? Ca electronist, si utilizator de sisteme fotovoltaice, asteptam de mult sa mai aud astfel de vesti despre industria romaneasca. Astept cu interes si alte informatii mai concrete despre ei………….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *