Explozia unor baterii cu litiu a provocat un incendiu masiv care a ucis cel puțin 20 persoane la o fabrică din Coreea de Sud

Incendiu fabrica baterii Coreea de Sud Sursa foto Yonhap

Un incendiu masiv care a izbucnit după ce mai multe baterii cu litiu au explodat a ucis cel puțin 20 persoane în Coreea de Sud, scrie BBC.

Incendiul a izbucnit luni dimineața la fabrica Aricell din orașul Hwaseong, la aproximativ 45 km sud de capitala Seul.

Imaginile televiziunii locale au arătat mici explozii în timp ce pompierii încercau să stingă incendiul. O parte din acoperiș se prăbușise.

Coreea de Sud este unul dintre principalii producători de baterii cu litiu, care sunt utilizate în numeroase produse, de la vehicule electrice la laptopuri.

Autoritatea medicală din Hwaseong, Sim Jung-sik, a declarat că 16 persoane au fost confirmate ca fiind decedate, în timp ce alte șapte au fost rănite.

Fabrica Aricell adăpostea aproximativ 35.000 de elemente de baterie la etajul al doilea, unde bateriile erau inspectate și ambalate, iar alte baterii erau depozitate în altă parte.

Kim Jin-young, pompierul local, a declarat că incendiul a început când o serie de baterii au explodat, deși rămâne neclar ce a declanșat exploziile inițiale.

Aproximativ 100 de lucrători se aflau în incintă la momentul respectiv.

Kim a declarat că a fost dificil să se intre inițial în incintă „din cauza temerilor legate de explozii suplimentare”.

Deoarece un incendiu de baterii cu litiu poate reacționa intens la contactul cu apa, pompierii au fost nevoiți să folosească nisip uscat pentru a stinge focul, care a durat mai multe ore până a fost controlat.

Bateriile cu litiu riscă să explodeze dacă sunt deteriorate sau supraîncălzite. Deși un incendiu poate fi stins, acesta riscă să se reaprindă fără avertisment din cauza reacției chimice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *