Exportul de carne de vită din România ia avânt: cea mai mare cantitate vândută în primele trei luni ale anului, în ultima decadă; prețurile, în creștere semnificativă

Vaci

În perioada ianuarie-martie 2021, România a exportat (export înseamnă în afara pieței comunitare) 13.404 t de carne de vită, din care 13.276 t au fost animale vii, restul fiind carne congelată, organe, grăsimi, carne proaspătă, carne afumată, sărată sau uscată, potrivit publicației Lanțul Alimentar.

Aceasta este cea mai mare cantitate vândută pe piața extra-europeană în primele trei luni, în ultima decadă.

De pildă în aceeași perioadă a anului trecut, cantitatea exportată a fost 9446 t.

Analize Economedia

economie razboi bani
romania germania
concedieri dreamstime
industrie forta de munca somaj industrial uzina fabrica manufactura muncitor muncitor necalificat
blindate, armata, militar
Bugetul familiei, bani
dambovita arena aci
afacere semnare contract pexels
șantier aeroport craiova
costuri, cladiri, birouri, angajati
software, calculator, IT
CV locuri de munca job
MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere

Cantitatea anuală exportată a variat între 20.718 t în 2014 și 56.177 t în 2017.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

- articolul continuă mai jos -

Anul trecut, în ciuda pandemiei covid-19, exporturile au scăzut numai cu 1.626 t, de la 42.487 t la 40.861 t.

Carnea de vită din România ajunge în Israel, Statele Unite, Iordania, Albania, Turcia, Bosnia și Herțegovina, Hong Kong, Irak, Libia.

Creșteri semnificative au înregistrat și prețurile, față de anul trecut: 8,34% la categoria ”tăurași”, 10,22% la categoria ”vaci” și 3,25% la categoria ”vițele”.

Citește restul articolului pe Lanțul Alimentar.