Facturile la energie în Marea Britanie vor fi schimbate la fiecare trei luni

Redacția aug. 5, 2022 0 comentarii
berc ars, energie, electricitate, curent

Facturile la energie în Marea Britanie vor fi schimbate la fiecare trei luni, conform unui nou plan prezentat joi de reglementatorul din sector, Ofgem, care are ca scop evitarea şocurilor puternice legate de preţuri, relatează agenţia EFE, citată de Agerpres.

În prezent, preţul maxim cu care companiile energetice îşi pot taxa clienţii se stabileşte la fiecare şase luni, iar modificarea vine ca urmare a actualelor variaţii de preţuri.

Potrivit Ofgem, această modificare are ca scop ca o creştere sau o scădere a preţurilor să poată fi transmise rapid consumatorilor.

Facturile au crescut considerabil în aprilie, dar se aşteaptă o altă majorare semnificativă în octombrie.

Consumatorii se vor confrunta cu “o iarnă cu multe provocări” şi situaţia este “profund îngrijorătoare” pentru multă lume, a semnalat Ofgem într-un comunicat, în care se subliniază că schimbările sunt necesare pentru stabilitatea pieţei energiei şi evitarea închiderii marilor companii furnizoare de energie.

În octombrie 2021, limita preţului la energie era de 1.400 lire (1.666 euro) anual, dar în aprilie 2022 a urcat la 1.971 lire (2.345 euro). Se estimează că în octombrie preţul va sări la 3.358 lire (3.996 euro).

Cererea de gaze a crescut după ridicarea restricţiilor impuse în contextul pandemiei şi, de asemenea, din cauza războiului din Ucraina, mai scrie EFE.

Sursa foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *