Facultatea de Drept a Universității Babeș-Bolyai și-a cumpărat ca sediu un hotel de lux, primul de 5 stele din Cluj-Napoca

Redacția iul. 21, 2021 0 comentarii
Hotel Opera Plaza

Universitatea Babeș-Bolyai a încheiat miercuri tranzacția de cumpărare a hotelului Opera Plaza, primul hotel de 5 stele din Cluj-Napoca, clădire de lux pe care o va folosi ca sediu pentru Facultatea de Drept. Tranzacția se ridică la 40 de milioane de lei.

Opera Plaza este primul hotel de 5 stele din Cluj-Napoca și este situat în centrul administrativ al municipiului Cluj-Napoca, în proximitatea Palatului de Justiție și a sediului central al Universității Babeș-Bolyai. Terenul are o suprafață de 2.388 metri pătrați, iar suprafața construită desfășurată a clădirii este de 7.447,64 metri pătrați.

În urma acestei tranzacții, actuala clădire Opera Plaza va deveni noul sediu al Facultății de Drept din cadrul UBB.

Asistența juridică a întregii tranzacții a fost asigurată pentru vânzător de către societatea de avocatură MAXIM / Asociații, coordonată de avocatul Andrei Maxim.

Vânzarea Opera Plaza către Universitatea Babeș-Bolyai s-a întins pe o perioadă de peste șase luni și a implicat mai multe runde de negocieri, analiza de diligență, clarificarea și interfața cu partenerii bancari ai vânzătorului, precum și cu factorii decizionali instituționali.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *