Familia lui Donald Trump vinde hotelul Trump International din Washigton pentru 375 milioane dolari

donald trump

Compania hotelieră de familie a fostului președinte american Donald Trump a ajuns la un acord pentru a vinde drepturile asupra hotelului său din Washington, pentru 375 de milioane de dolari, a informat duminică Wall Street Journal.

Firma de investiții CGI Merchant Group cu sediul în Miami are un contract pentru achiziționarea contractului de închiriere, a spus ziarul.

Hotelul Trump International se află într-o clădire istorică, la câteva străzi de Casa Albă, pe care Organizația Trump o închiriază de la guvernul SUA. Hotelul a fost un loc de întâlnire popular pentru susținătorii lui Trump și demnitarii străini.

Ziarul a spus că CGI intenționează să elimine numele lui Trump și a ajuns la un acord cu Hilton Worldwide Holdings pentru ca proprietatea să fie administrată și marcată de grupul Hilton Waldorf Astoria.

Organizația Trump, CGI Merchant și Hilton nu au răspuns imediat solicitărilor Reuters de comentarii duminică.

Luna trecută, Comisia pentru Supraveghere și Reformă a Camerei SUA a declarat că documentele guvernamentale nou obținute au ridicat întrebări „îngrijorătoare” despre hotel.

Potrivit comitetului controlat de democrați, Trump a raportat că hotelul i-a câștigat peste 150 de milioane de dolari în timpul mandatului, dar de fapt a pierdut mai mult de 70 de milioane de dolari.

Comitetul a constatat că hotelul a primit plăți de peste 3,7 milioane de dolari de la guverne străine – egale cu peste 7.400 de nopți la hotel, ridicând un potențial conflict de interese.

Hotelul se află în a doua structură ca înaltă a orașului, după Monumentul Washington. Clădirea a găzduit anterior sediul Departamentului Poștal din SUA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *