Finalizarea discuțiilor despre soarta lui Herbert Diess, CEO-ul VW, s-ar putea prelungi până săptămâna viitoare

Redacția dec. 4, 2021 0 comentarii
herbert diess

O decizie privind viitorul lui Herbert Diess, CEO-ului Volkswagen, așteptată până la sfârșitul săptămânii, ar putea fi amânată și mai mult, au declarat vineri trei surse apropiate negocierilor pentru Reuters, iar discuțiile se pot continua și săptămâna viitoare.

Dacă o decizie va fi luată înaintea reuniunii anuale a consiliului de supraveghere de joi cu privire la planul de investiții pe cinci ani al producătorului de automobile, așa cum s-a intenționat inițial, a devenit din ce în ce mai neclar, au spus sursele.

Totuși, este puțin probabil ca întâlnirea să fie amânată, a declarat o sursă pentru Reuters .

Diess a dat un ton optimist la o ședință a managerului de săptămâna trecută, afirmând că negocierile cu sindicatele merg bine: „Dispoziția mea este foarte bună, pentru că am făcut multe progrese”, a spus el, conform unei copii a discursului său văzută de Reuters.

Volkswagen, precum și Porsche SE, guvernul regional din Saxonia Inferioară – care deține 20% din companie – și consiliul de întreprindere au refuzat să comenteze.

Comentariile directorului general la o reuniune a consiliului de supraveghere din octombrie, potrivit cărora 30.000 de locuri de muncă ar putea fi pierdute dacă tranziția la mașinile electrice nu este gestionată bine, au stârnit furie în rândul liderilor sindicali, care au criticat ceea ce au spus că este o lipsă de planificare strategică și o comunicare deficitară.

Șeful consiliului de supraveghere, Hans Dieter Poetsch, a convocat de mai multe ori un comitet de mediere pentru a atenua temerile legate de comentariile lui Diess, dar nu s-a ajuns la o soluție.

Se așteaptă că negocierile vor avea ca rezultat un compromis de pachet care să includă atât o decizie cu privire la viitorul CEO-ului, cât și detalii privind investițiile viitoare și perspectivele de angajare pentru angajați, au spus surse.

Sursa foto: Volkswagen

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *