VIDEO Finalul unei ere. Internet Explorer mai are mai puțin de două săptămâni de viață

Internet Explorer pexels.com

Internet Explorer se apropie de capătul drumului, după mai bine de un sfert de secol de viață. 15 iunie 2022 este data limită până la care celebrul browser, care cândva domina piaţa, va mai face parte din Windows 10.

Anul trecut, gigantul american Microsoft a anunţat că va elimina vechiul şi mereu nesigurul browser din cadrul sistemului său de operare, de la jumătatea lui iunie 2022. Acum, Microsoft le reamintește utilizatorilor despre schimbare și le recomandă trecerea la Microsoft Edge,

La începutul anilor 2000, browserul Internet Explorer Microsoft deținea aproape întreaga piață. Apoi au apărut browsere precum Firefox și Opera, care au început să „mănânce” din cota Microsoft. Apogeul a avut loc în 2009, într-un moment în care oamenii au început să se aștepte la mai mult de la browserele lor desktop. Totuși, Microsoft a ezitat atunci să adauge funcții moderne la Internet Explorer. Acesta este anul în care Google a lansat Chrome, ceea ce a provocat o scădere abruptă a utilizării Internet Explorer. Google a concurat cot la cot cu Internet Explorer până la jumătatea anului 2012, iar apoi a lăsat browserul Microsoft (și pe toți ceilalți) puternic în urmă.

Analize Economedia

salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda

Microsoft a început să actualizeze Internet Explorer mai regulat, dar daunele erau făcute deja. Compania s-a mutat pe browserul Edge în 2015 odată cu lansarea Windows 10, dar nici măcar asta nu a inversat trendul. Recent, a eliminat vechiul Edge și a trecut la o versiune bazată pe același cod Chromium open source ca Google Chrome.

Microsoft se îndreaptă spre distrugerea Internet Explorer de câțiva ani, dar cota sa de utilizare este încă de aproximativ 1,68%, potrivit StatCounter. Edge, între timp, se bucură de o cotă de piață de aproape 10 procente, iar cea a Chrome este de peste 65 la sută. În timp ce baza de utilizatori a Internet Explorer este mică, chiar și o fracțiune de procent din întreaga populație care utilizează internetul reprezintă încă o mulțime de oameni. Compania americană a trebuit să găsească un compromis între siguranţa sistemului de operare şi nevoile companiilor. Pe de o parte, prezenţa lui Internet Explorer în Windows 10 reprezintă doar o sursă de probleme de securitate pentru majoritatea utilizatorilor. Pe de altă parte, există companii ale căror aplicaţii nu pot funcţiona fără motorul de Internet Explorer.

În mod firesc, Microsoft îi îndeamnă pe acești oameni să facă upgrade la Edge înainte de 15 iunie și nu acceptă „nu” ca răspuns.

Aşa se face că şi după 15 iunie 2022 va exista o excepţie. Internet Explorer va continua să facă parte din versiunile de Windows 10 încadrate în Long-Term Servicing Channel. Acest canal de distribuţie este folosit de dispozitivele care trebuie să rămână nemodificate în timp, precum sisteme de control aerian sau scannerele cu rezonanţă magnetică din spitale.

Utilizatorii care încă folosesc Internet Explorer, fără să aibă un motiv temeinic în acest sens, sunt încurajaţi să treacă la Edge sau la alt browser modern.

Edge, noul browser Microsoft, include un mod de compatibilitate cu aplicaţiile şi site-urile create pentru Internet Explorer, despre care Microsoft spune că va fi suportat cel puţin până în 2029.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

  1. O sa-i mai gasiti ‘ramasite’ multi ani d’acum incolo. (bara de start e intr-un folder de mindfuck numit ‘internet explorer’ 😐 ) La cat de criptic e numit totul in Windows, nu-i de mirare ca inca mai au tone de mizerii. Ganditi-va cat e inutil e ‘winsxs’, cel mai infect folder din tot sistemul. Ai .dll-uri de vreo 4 ori, si cu toate ca-s numite ‘dynamic libraries’, daca le-ai sters intr-o parte s-a ales praful. Windows-ul nu-i ‘aware’ de fisiere lui, dar e aware de tot ce misti acolo, au dus telemetria si obraznicia la un alt nivel. Ads-uri in ‘Explorer.exe’ nu preteaza obrazul fin al lui Bill Gates.

    Ar fi trebuit sa aiba demnitate. Asa ceva e de-o chinezarie inimaginabila.

    Da, una peste alta, nici macar n-au fost in stare sa-si faca ‘engine’-ul lor. Mai mare rasul. Blotware si Spyware fuzionate intr-o ghenosenie de software.

    Daca aveti ‘Edge’-ul, Orice ‘New Tab’ inseamna ‘msn.com’. 😐 Ceva mai infect nu exista. Vedeti cu ‘netstat’ si va minunati !

    “Companie Software” : Daca Monopolul ar fi Ilegal la nivel Global si guvernele n-ar mai fi atat de cretine sa nu dea doi bani pe Risipa Suprema a unor licente total injustificabile in contextul in care exista variante ‘open-source’ decente si GRATIS pt. 99% din activitati. (E normal cand nu platesti din buzunarul tau si mai ai si impresia ca tii se cuvine Dumnezeeste…)

    Ignorand faptul de cat ii chinuie pe sysadmins.

  2. O sa-i mai gasiti ‘ramasite’ multi ani d’acum incolo. (bara de start e intr-un folder de mindfuck numit ‘internet explorer’ 😐 ) La cat de criptic e numit totul in Windows, nu-i de mirare ca inca mai au tone de mizerii. Ganditi-va cat e inutil e ‘winsxs’, cel mai infect folder din tot sistemul. Ai .dll-uri de vreo 4 ori, si cu toate ca-s numite ‘dynamic libraries’, daca le-ai sters intr-o parte s-a ales praful. Windows-ul nu-i ‘aware’ de fisiere lui, dar e aware de tot ce misti acolo, au dus telemetria si obraznicia la un alt nivel. Ads-uri in ‘Explorer.exe’ nu preteaza obrazului fin al lui Bill Gates.

    Ar fi trebuit sa aiba demnitate. Asa ceva e de-o chinezarie inimaginabila.

    Da, una peste alta, nici macar n-au fost in stare sa-si faca ‘engine’-ul lor. Mai mare rasul. Blotware si Spyware fuzionate intr-o ghenosenie de software.

    Daca aveti ‘Edge’-ul, Orice ‘New Tab’ inseamna ‘msn.com’. 😐 Ceva mai infect nu exista. Vedeti cu ‘netstat’ si va minunati !

    “Companie Software” : Daca Monopolul ar fi Ilegal la nivel Global si guvernele n-ar mai fi atat de cretine sa nu dea doi bani pe Risipa Suprema a unor licente total injustificabile in contextul in care exista variante ‘open-source’ decente si GRATIS pt. 99% din activitati.

    (E normal cand nu platesti din buzunarul tau si mai ai si impresia ca tii se cuvine Dumnezeeste…)

    Ignorand faptul de cat ii chinuie pe sysadmins.

Comments are closed.

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.