Finlandezii de la Korkia semnează un parteneriat cu compania grecească Econous Green Energy pentru a dezvolta 600MW de energie solară în România

fotovoltaic Sursa foto: Pixabay

Investitor finlandez în energie regenerabilă Korkia și compania grecească Econous Green Energy au încheiat un parteneriat pentru a dezvolta 600 MW de energie solară în România, potrivit unui comunicat de presă al companiei. Companiile transmit că proiectele inițiale să fie autorizate și pregătite pentru construcție în 2025.

„O capacitate fotovoltaică de 600 MW înseamnă o producție de electricitate de aproximativ 780 000 MWh, care, odată devenită operațională, va genera suficientă energie regenerabilă pentru echivalentul a aproximativ 200 000 de gospodării europene. Proiectele vor reduce emisiile de dioxid de carbon cu aproximativ 300 000 kg anual, ceea ce corespunde emisiilor anuale a aproximativ 120 000 de mașini”, se arată în comunicat.

Potrivit documentului, se așteaptă ca piața să crească cu peste 7 GW în următorii zece ani. România dispune de condiții favorabile pentru producția de energie solară, inclusiv niveluri ridicate de iradiere și disponibilitatea terenurilor.

Analize Economedia

salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda

„Sectorul de dezvoltare a energiei regenerabile din România atrage în prezent un număr tot mai mare de investitori internaționali. Țara se află într-o poziție foarte bună pentru a-și crește capacitatea, iar guvernul a stabilit obiective de creștere ambițioase. România este pe drumul cel bun pentru a deveni un centru de energie regenerabilă în Europa de Sud-Est”, spune Peter Goitanich, director de investiții la Korkia.

În prezent, aproximativ 40% din energia României provine din surse bazate pe carbon, dar acestea sunt înlocuite din ce în ce mai mult de surse de energie regenerabilă. Există, de asemenea, o capacitate hidroenergetică semnificativă în țară, care acționează ca o bună încărcătură de bază pentru a completa producția mai variabilă de energie solară și eoliană.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: