Fiscul a identificat un prejudiciu de peste 9,7 milioane lei în domeniul ride-sharing

preluare comenzi ridesharing Aeroport

Inspectorii Direcției generale antifraudă fiscală (DGAF) anunță că au calculat un prejudiciu de peste 9,7 milioane lei de un singur operator economic din Bucureşti care activează pe piaţa de transport alternativ de persoane, arată un comunicat ANAF.

„Controalele efectuate au scos la iveală faptul că societatea în cauză a diminuat TVA de plată către bugetul de stat, prin neînregistrarea în contabilitate a tuturor veniturilor realizate pe platformele de ride-sharing, respectiv prin majorarea în mod artificial a TVA deductibilă, prin înregistrarea ilegală în contabilitate a unor achiziții de combustibili”, transmit inspectorii ANAF.

Totodată, inspectorii ANAF spun că societatea verificată a diminuat obligațiile fiscale generate de utilizarea forței de muncă prin înregistrarea, declararea și plata contribuțiilor aferente contractelor individuale de muncă cu timp parțial de două ore, în condițiile în care salariații au lucrat mult mai multe ore și au realizat venituri net superioare celor declarate.

Acțiunile de control vor continua în perioada următoare, iar DGAF recomandă tuturor operatorilor economici să fiscalizeze veniturile obținute din activitățile desfășurate.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *