Florin Cîțu: Cât va fi PNL la guvernare nu vom accepta să semnăm un acrod cu FMI

Redacția feb. 16, 2022 1 comentarii
Florin Citu, Palatul Victoria

Președintele PNL Florin Cîțu, fost premier și ministru de Finanțe, a declarat miercuri că, atât timp când liberalii vor fi la guvernare, aceștia nu vor accepta un acord cu Fondul Monetar Internațional (FMI).

„Atât timp cât PNL va fi la guvernare, nu va exista un acord cu FMI. Am demonstrat că putem să ne finanțăm în cele mai complicate condiții. Nu vom accepta un acord cu FMI chiar dacă acesta se va face. Și acolo trebuie să ne uităm Banca Națională, Ministerul Finanțelor… PNL nu susține un acord cu FMI”, a spus liderul liberalilor.

Florin Cîțu a afirmat că reducerea contribuțiilor este o metodă imediată de a ajuta populația să plătească facturile mai mari.

„Puterea de cumpărare a românilor este grav afectată în această perioadă, nu doar a celor din sectorul bugetar. Singurul mod prin care putem să îi ajutăm pe toți românii este acela de a reduce contribuțiile cu 5 puncte procentuale. Astfel, imediat ar intra mai mulți bani în buzunarele românilor și aceștia ar putea folosi banii pentru plata facturilor, pentru a consuma în continuare, pentru a economisi”, a spus el.

Întrebat dacă PSD acceptă această măsură el a spus că „nu văd de ce nu ar fi acceptată”.

Întrebat cum ar acoperi gaura rămasă la buget din reducerea contribuțiilor, Cîțu a dat exemplul PNRR.

„14 miliarde de euro granturi din PNRR așteaptă să îi luăm. Nu este nicio scuză să luăm acei bani. Putem să facem investiții cu acei bani, și ceilalți bani putem să îi folosim pentru restul”, a spus el.

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Comentarii

  1. Prostii pe banda rulanta!
    Politica antieconomica dusa de voi va fi corectata de FMI si ceilalti!
    De incapacitate de plata a auzit?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *