Florin Cîțu: La Bruxelles se va decide dacă se modifică PNRR. Dacă premierul, ministrul Muncii și ministrul Finanțelor reușesc renegocierea, noi o vom susține

Florin Citu, Palatul Victoria Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Modificarea PNRR se decide la Bruxelles, iar dacă premierul, ministrul Muncii și ministrul Finanțelor reușesc acolo renegocierea, PNL o va susține, a declarat președintele PNL Florin Cîțu.

„PNRR – în 2023 era prima oportunitate (pentru renegociere, n.r.). Premierul poate să meargă cu ministrul Muncii, eu recomand să meargă și cu ministrul Finanțelor la Bruxelles. Dacă reușesc acolo cu argumente să obțină o renegociere, noi vom susține. E atributul premierului, ministrului Muncii și, zic eu, a ministrului Finanțelor să meargă la Bruxelles să îi convingă. Acolo se va decide dacă se modifică PNRR. Dacă această decizie este luată noi vom susține”, a spus Florin Cîțu, miercuri.

El a afirmat că PNRR „este despre reforma sistemului de pensii”, nu doar despre creșterea pensiilor.

„Asta înseamnă că avem nevoie de legislație separată pentru pensiile militare etc, avem nevoie de reformă care să ne dea un sistem de pensii sustenabil. Să îi penalizăm pe cei care vor să iasă la pensie anticipat, dar să îi premiem pe cei care vor să rămână să mai lucreze. Soluția trebuie să vină de la guvern nu de la politicieni”, a spus Cîțu.

Președintele PNL a afirmat că dacă există venituri și dacă Ministerul Finanțelor susține o creștere a pensiilor, și PNL o va susține.

„Orice discuție despre creșterea pensiilor nu poate să fie făcută fără Ministerul Finanțelor. Dacă sunt venituri și dacă Ministerul Finanțelor susține, bineînșeles noi vom susține o creștere a pensiilor, atât timp cât rămânem în parametrii negociați cu Comisia Europeană pentru deficit. Există și o variantă în care premierul merge la Bruxelles și discută un deficit mai mare”, a precizat el.

Cîțu a mai afirmat că susține și o creștere a salariilor, dacă ea este susținută de Ministerul Finanțelor, dar PNL este de acord să se facă pentru toate sectoarele, nu doar pentru unul, pentru că toate sectoarele sunt afectate de inflație.

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Comentarii

 1. Daca eliminati toate pensiile speciale e in regula!

  Daca desfiintati cumulul pensiei cu salariul la stat e in regula!
  Dar nu asta e scopul!
  Vostru!
  Clar e ca nu va trimiteti trepăduşii acasa!
  Sunt buni la numarat voturi!

  Clar e ca nu vreti sa digitalizati sistemul public de pensii!
  Cuponul e inca pe suport hartie si azi la fel ca in 1950!
  Clar ca va duceti la Bruxelles pentru o poza cu Manechine Pish!
  Va mai lasa sa mariti pensiile cu 5% ca sa scoteți ochii ca aveți mărețe realizări si ati negociat!☹😵

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *