Florin Cîțu: PNRR este o decizie a Guvernului, nu trebuie prezentat în Parlament / Marcel Ciolacu: Îi urăm succes, atunci. Am scris o scrisoare Comisiei Europene, aşteptăm răspuns

mart. 8, 2021 0 comentarii

Premierul Florin Cîțu a declarat, luni, că Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) este „un atribut, o decizie” a Guvernului și nu trebuie prezentat în Parlament, în timp ce PSD insistă pentru o dezbatere parlamentară, președintele Marcel Ciolacu declarând, totodată, că așteaptă răspunsuri la scrisorile pe care le-a trimis președintei și vicepreședintelui Comisiei Europene.

„Este un atribut al Guvernului, este o decizie a Guvernului și nu trebuie să meargă în Parlamentul României”, a declarat premierul Cîțu.

Premierul a precizat că nici liderii Alianței USR PLUS, Dacian Cioloș și Dan Barna, și nici ministrul Cristian Ghinea nu au venit cu „această cerere, să mergem în Palramentul României cu PNRR”.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a insitat luni ca PNRR să ajungă în Parlament și a comentat declarația premierului.

„Îi urăm succes, atunci. Să îşi creeze majorităţile necesare să treacă lucrurile. Am scris o scrisoare Comisiei Europene şi vicepreşedintelui Comisiei. Aşteptăm răspunsurile de la Comisia Europeană”, a declarat Ciolacu.

Parlamentarii PSD vor vota totuși legea de ratificare pe baza căreia poate fi aprobat PNRR,

„Sunt ferm convins că PSD va vota acest proiect, fiindcă nu poate să nu poate să nu voteze ceea ce întreaga Europă a hotărât, dar cu adevărat solicităm să vină cu explicaţii în Parlament şi să prezinte PNRR în Parlamentul României”, a spus Ciolacu.

Citește și:

Marcel Ciolacu i-a trimis o scrisoare preşedintei Comisiei Europene în care se plânge de ”derapajele nedemocratice” ale Guvernului

By

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.