Florin Cîțu estimează că impactul bugetar legat de reducerea accizei la combustibili ar fi de 3 miliarde lei pentru trei luni

carburant

Preşedintele Senatului, Florin Cîţu, a afirmat, marți, că impactul bugetar legat de reducerea accizei la combustibili este de 3-4 miliarde lei pentru trei luni, conform estimărilor sale. Cîțu spune că dacă nu exista garanția că prețul combustibilului va scădea, nu ar lua această decizie.

„Impactul buget este de 3-4 miliarde lei. Nu vrem să luăm bani din buzunarele noastre și să ducem către companii. Dacă nu avem garanția că prețul scade, nu as face măsura”, a declarat Florin Cîțu precizând că impactul bugetar de 3 sau 4 miliarde de lei este pe „trei luni de zile”.

În ceea ce privește măsurile pentru sectorul energetic, Cîțu spune că, în cazul în care nu vor fi aplicate măsurile până la finalul lunii martie, ar trebui prelungite cu încă o lună.

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a declarat că propune coaliției scăderea temporară cu 50% a accizei la combustibil, măsura ce ar reduce prețul la pompă imediat cu peste 1 leu.

Propunerea a fost validată în ședința de azi, ceea ce înseamnă că în perioada imediat următoare, Guvernul va avea discuții cu Comisia Europeană și marile companii distribuitoare de carburanți pentru prețurile la combustibil să fie reduse la un nivel suportabil pentru toți consumatorii, indiferent dacă sunt persoane fizice sau companii.

Sursă foto: Unsplash

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.