Florin Cîţu spune că România se împrumută la dobânzi foarte mari: Anul trecut, deficitul bugetar a scăzut de la 10% la 6%

Dobanda de interventie pexels.com Foto: Pexels.com

Preşedintele PNL, fostul premier Florin Cîţu, susţine că România se împrumută la dobânzi foarte mari, iar efortul de reducere a deficitului „este prea mic”, ceea e se vede în valoarea dobânzilor, transmite News.ro.

Florin Cîţu a fost întrebat, marţi, la Buzău, despre acuzaţiile pe care le face la adresa Guvernului care se împrumută la dobânzi mari.

„Ca să fie lucrurile foarte clare şi transparente, eu m-am împrumutat la dobânda negativă şi a fost o premieră istorică pentru România, ne-am împrumutat chiar înaintea Angliei, ceea ce înseamnă că dăm mai puţini bani decât am împrumutat, iar dobânzile la care ne-am împrumutat erau cele mai mici din ultimii zece ani, parcă, ne-am împrumutat şi la 2%. Acolo a fost propagandă multă. Astăzi, da, ne împrumutăm la dobânzi foarte mari. Soluţia este ceea ce am făcut noi anul trecut, să reduci deficitul bugetar. Anul trecut, deficitul bugetar a scăzut de la 10% la 6%, anul acesta efortul este prea mic, spun eu şi asta se vede în dobânzi. Când nu eşti credibil, plăteşti mai mult”, a afirmat fostul premier.

Potrivit acestuia, „dacă vrei să plăteşti mai puţin, trebuie să vii cu măsuri mai credibile şi o măsură importantă este aceea de a reduce deficitul”.

„Dacă vrem ca Guvernul să se împrumute mai ieftin, trebuie să vină cu un mesaj clar, că la finalul anului deficitul o să fie mai mic decât a estimat. Dacă vine cu un program credibil şi arată că deficitul o să fie sub 5,84%, o să vedeţi cum o să dea dobânzile, asta până anul trecut, am venit cu un deficit mai mic decât cel estimat”, a adăugat liderul PNL.

Ministerul Finanţelor a plătit joi pentru un împrumut o dobândă de 6,53%, susţine liderul PNL, fostul premier Florin Cîţu, afirmând că este cea mai mare dobândă din 17 decembrie 2012.

Foto: Pexels.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *