FMI va începe discuțiile cu Ucraina pentru eliberarea de noi tranșe din acordul de împrumut. Aceste discuții ar putea conduce la eliberarea unei tranșe de 700 milioane dolari

Dolari Sursa foto: Pixabay

O misiune a Fondului Monetar Internaţional (FMI) va începe săptămâna aceasta discuţiile, în format virtual, cu autorităţile ucrainene iar dacă acestea vor avea succes vor conduce la eliberarea unei noi tranşe din acordul de împrumut, a anunţat miercuri instituţia financiară internaţională, transmite Bloomberg, citat de Agerpres.

Ucraina speră că o continuare a programului cu FMI va calma pieţele financiare, care au fost agitate de tensiunile cu Rusia, iar discuţiile cu misiunea Fondului ar putea conduce la eliberarea unei tranşe de 700 de milioane de dolari din actualul acord de împrumut în valoare de cinci miliarde de dolari cu FMI.

„Misiunea FMI, condusă de Ivanna Vladkova Hollar, va începe miercuri discuţiile cu autorităţile cu privire la cea de a doua revizuire a programului susţinut de Fond”, a anunţat reprezentantul FMI în Ucraina, Vahram Stepanyan.

Analize Economedia

software, calculator, IT
CV locuri de munca job
MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR

Dependenţa Ucrainei de finanţarea externă a crescut după ce în luna noiembrie a anului trecut Rusia a început să maseze trupe la graniţă, ceea ce a determinat SUA şi NATO să lanseze avertismente cu privire la o invazie rusească. Deşi Kremlinul dezminte aceste intenţii, decizia de luni de recunoaştere a independeţei teritoriilor separatiste pro-ruse din Ucraina precum şi trimiterea de trupe ruseşti în aceste teritorii au afectat moneda şi datoriile Ucrainei.

În 2020, FMI a aprobat un program în valoare de cinci miliarde de dolari pentru susţinerea economiei Ucrainei şi ulterior a prelungit programul până în luna iunie 2022, cu condiţia ca autorităţile de la Kiev să îmbunătăţească guvernanţa corporatistă la companiile şi băncile de stat şi să facă progrese cu combaterea corupţiei.

Pe lângă tranşele de la FMI, autorităţile de la Kiev se bazează pe un nou sprijin financiar al Uniunii Europene, în valoare totală de 1,2 miliarde de euro, pe o garanţie de împrumut în valoare de un miliard de dolari din partea SUA precum şi pe asistenţa altor parteneri occidentali, inclusiv a Canadei.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

Comments are closed.

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.