Fondul american de investiții JC Flowers ia în considerare vânzarea First Bank România, la cinci ani de la achiziție. Tranzacția este evaluată la 150 de milioane de euro

First Bank dreamstime_m_149929981 Sursa foto: Dreamstime.com © Lenutaidi

Fondul american de investiții JC Flowers ia în considerare o potențială vânzare a băncii românești First Bank, au declarat persoane apropiate situației pentru Bloomberg.

Firma de investiții, care este cunoscută pentru achiziții de bănci în dificultate, a lucrat cu Societe Generale SA pentru a evalua interesul din partea unor posibili cumpărători, au spus persoanele respective.

O eventuală tranzacție ar putea evalua First Bank la aproximativ 150 de milioane de euro, au spus sursele, care au cerut să nu fie identificate deoarece discuțiile sunt private.

Grupul italian UniCredit se numără printre părțile care au purtat discuții preliminare cu JC Flowers în ultimele săptămâni, deși a decis să nu meargă mai departe cu o ofertă, potrivit surselor.

În aceste condiţii, fondul de investiţii american ar putea aborda noi cumpărători potenţiali în perioada următoare.

Americanii de la JC Flowers au preluat Piraeus la sfârşitul anului 2017, iar în 2018 au rebranduit banca în First Bank. Achiziția s-a ridicat atunci la aproximativ 35 milioane de euro. Ulterior, în 2019, fondul american a cumpărat şi sucursala locală a grupului israelian Leumi, cu circa 90 milioane lei. În primul semestru din 2020, First Bank a încheiat integrarea Bank Leumi.

First Bank a încheiat anul 201 cu un profit de 57,1 milioane lei, după o pierdere de 70,7 milioane lei în 2020.

Sursa foto: Dreamstime.com © Lenutaidi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *