Fondul de Garantare a Asiguraților a primit peste 60 de mii de dosare neachitate de Euroins/ Printre creditori: Nuclearelectrica, Consiliul Concurenței, mai multe spitale, bănci și alte firme de asigurări

Redacția mai 25, 2023 0 comentarii
Euroins

Fondul de Garantare a Asiguraților anunță că a publicat pe site-ul instituției lista potențialilor creditori de asigurări ale căror creanţe au rezultat din evidenţele transmise de Euroins.

Printre aceștia se află, printre alții, compania Nuclearelectrica, poliția locală Galați, Agenția Națională pentru Arii Protejate, Cec Bank, Raiffeisen Bank, mai multe spitale publice: Spitalul Bagdasar Arseni, Spitalul de Urgență Sibiu, Spitalul Dimitrie Gerota, Spitalul Universitar de Urgență București, Spitalul Județean de Urgență Craiova, precum și mai multe firme de asigurări: Groupama, Asirom, Generali, Allianz Țiriac.

FGA mai spune că a recepționat 61.004 dosare neachitate de către asigurător, precum și un număr de 3,950,240 polițe de asigurare, atât polițe RCA-2.782.279 cât și non RCA-1.167.961. Fondul mai spune că “plata despăgubirilor se face în limita a 500.000 lei pentru fiecare creanță de asigurare datorată în temeiul unui contract de asigurare încheiat cu asigurătorul aflat în insolvență, potrivit plafonului de garantare reglementat de Legea nr. 213/2015 actualizată.”

Conform art.13 alin 4 din Legea 213/2015: ”Aprobarea sau, după caz, respingerea sumelor pretinse de petenţi este de competenţa Comisiei Speciale” a FGA.

 

 

 

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *