Fondurile de pensii private obligatorii au înregistrat o creştere cu o treime a activelor totale în primul trimestru din 2021

Redacția mai 11, 2021 0 comentarii
dolari-bani-Pexels

Fondurile de pensii private obligatorii au înregistrat o creştere cu o treime a activelor totale, la finalul primului trimestru al anului 2021, în raport cu aceeaşi perioadă a anului trecut, depăşind astfel pragul de 80 miliarde de lei, a anunţat Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), transmite News.ro.

Piaţa pensiilor private a evoluat pozitiv pe tot parcursul funcţionării sale, reuşind să depăşească episoadele de volatilitate întâlnite de-a lungul anilor și avea la finalul anului trecut şi cea mai mare pondere în PIB din cadrul pieţelor financiare nebancare – de aproximativ 7,5%.

”Fondurile de pensii private obligatorii au în continuare o evoluţie solidă, un lucru remarcabil, având în vedere că traversăm o perioadă mai puţin favorabilă din punct de vedere economic. Ritmul de creştere susţinut confirmă stabilitatea şi rezilienţa sistemului de pensii private, precum şi capacitatea acestuia de a se dezvolta şi a genera beneficii pe termen lung participanţilor. Majoritatea covârşitoare a participanţilor este însă alocată aleatoriu. O mai bună informare şi o cât mai corectă cunoaştere a pieţei pensiilor private va oferi şansa celor care contribuie la aceste fonduri să ia decizii nu doar responsabile, ci şi care corespund pe deplin intereselor lor”, a declarat preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară, Nicu Marcu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.