Ford Motor va opri producţia pickup-ului său electric pentru încă o săptămână

Redacția feb. 25, 2023 0 comentarii
Ford

Ford Motor va opri producţia pickup-ului său electric F-150 Lightning pentru încă o săptămână, după o problemă a bateriei care a provocat incendiul unui camion electric la începutul acestei luni, a anunţat vineri producătorul auto american, scrie News.ro.

Anunţul a avut loc la câteva zile după ce Administraţia pentru Siguranţa Traficului pe Autostrăzi a declarat că poartă discuţii cu Ford în legătură cu această problemă.

SK On, un producător de pentru vehicule electrice din Coreea de Sud şi furnizor al Ford, a început din nou să construiască celule de baterii la o fabrică din Georgia.

”Va fi nevoie de timp ca SK să se asigure că au revenit la construirea de celule de înaltă calitate şi pentru a le livra la linia de producţie Lightning. Suntem de acord cu modificările recomandate de SK On în echipamentele şi procesele lor pentru liniile de producţie de celule ale SK”, a spus Ford într-un comunicat.

Săptămâna trecută, producătorul auto a declarat că va continua să reţină vehiculele deja produse, în timp ce lucrează prin actualizări de inginerie şi procese.

Incidentul de incendiu, care a implicat camioneta electrică a Ford, a avut loc pe 4 februarie, în timpul unei inspecţii de calitate înainte de livrare la fabrica sa din Dearborn, Michigan, determinând compania să oprească producţia a doua zi.

Sursa foto: Unsplash

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *