Ford nu va separa afacerile cu mașini cu aprindere de cele cu mașini electrice

Ford

Ford a anunțat că nu intenționează să renunțe la afacerile sale de vehicule electrice sau de vehicule pe benzină, a declarat miercuri directorul executiv Jim Farley. „Nu avem de gând să dezactivăm afacerea noastră electrică sau afacerea noastră ICE (nr mașini cu aprindere)”, a spus Farley la o conferință Wolfe Research.

„Știm că concurența noastră este Nio și Tesla și trebuie să le învingem, nu să le egalăm”, a adăugat el. „Și trebuie să-i învingem pe cei mai buni dintre jucătorii ICE”.

Unii investitori au sugerat Ford și General Motors să-și despartă operațiunile cu vehicule electrice de cele cu ICE, ca o modalitate de a profita mai bine de întreaga valoare a acelor afaceri.

Producătorul auto american a declarat luna trecută că va avea capacitatea anuală de a construi 600.000 de vehicule electrice la nivel global în decurs de 24 de luni.

CEO-ul a mai spus că Ford crede că poate reduce costuri mult mai mari din afacerea sa tradițională ICE prin calitate mai bună, costuri structurale mai mici și complexitate redusă a vehiculelor.

„Pentru a obține marjele (la vehiculele electrice)… pe care le vedem la o companie precum Tesla, trebuie să avem experți reali care să conducă în această direcție”, a spus el, adăugând că Ford trebuie să angajeze mai mulți oameni care lucrează în domenii de componente electrice, arhitecturi electrice avansate și experiență digitală a clienților.

În ceea ce privește EV, Farley a spus că Ford lucrează la acorduri pentru a asigura aprovizionarea cu materii prime cheie pentru baterii precum litiu, nichel, minerale rare și cupru, pentru a minimiza riscul.

Sursa foto: Unsplash

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *