Ford Puma, cel mai bine vândut hibrid din România. Compania pregătește apariția în showroom-uri a Ford Fiesta și Ford Focus electrificate, în februarie și martie

ford

Conform datelor publicate de Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV), Ford România încheie anul 2021 ca lider de piață în segmentul de vehicule comerciale, în timp de Ford Puma este cel mai bine vândut model hibrid de pe piață. Anul 2022 se anunță important din punct de vedere al lansărilor, în prim plan fiind modelele E-Transit, Ranger, dar si Ford Fiesta și Focus.

În 2021, piața de vehicule comerciale (fără segmentul HCV) a crescut cu 14% față de 2020, o creștere datorată în principal evoluției pozitive a segmentelor 2T și pick-up. Astfel, Ford își păstrează poziția de lider înregistrand o cotă de piață de 19,7% și o creștere a volumelor cu 21% față de anul 2020.

Modelul Ford Transit Custom atinge cea mai bună cotă de segment din ultimii opt ani, respectiv 30,7% și o creștere a volumului vândut de 30% față de anul 2020. Ford Ranger îsi păstrează poziția de lider în segment pentru al cincilea an consecutiv, cu o cotă de segment de 37,4% și o creștere a volumelor de 18% față de 2020. Din totalul vânzărilor Ford Ranger, versiunea Raptor reprezintă o cotă de 32%.

Modelul Transit este pe un trend pozitiv, cu o creștere de 30% față de 2020, astfel încât se plasează pe locul al doilea în segment, cu o cotă de 18,47%.

„Performanța înregistrată în 2021 confirmă fiabilitatea vehiculelor comerciale Ford, încrederea clienților în serviciile propuse de noi, atât pe partea de soluții integrate de produs, cât și pe cea de finanțare și service. Rețeaua autorizată de dealeri Ford – Centru Transit este proiectată pentru a pune la dispoziția clienților noștri întreaga asistență și consiliere de specialitate de care au nevoie pentru a lua decizia corectă de achiziție în funcție de specificul activității lor economice și pentru a deveni un partener eficient, de încredere și construit pentru rezultate”, a declarat Cristian Prichea, director general al Ford România NSC.

Sursa foto: Ford

Ford Puma – cel mai bine vândut model hibrid din România în 2021

Produs exclusiv în fabrica de la Craiova începând cu a doua jumătate a anului 2019, Ford Puma este cel mai bine vândut model cu propulsie hibridă din 2021 (2.765 unități Hybrid). Cota de piață în segment a înregistrat o creștere importantă, de la 6,71% în 2020 la 9,41% în 2021. Ford Puma este și cel mai bine vândut model Ford din România.

Totodată, modelul Ford Kuga, produs in Valencia, a întregistrat anul trecut un volum total de vânzări în România de 1.064 unitati, din care 397 de unități au fost hibride (MHEV, Full-Hybrid, Plug-in Hybrid). Cota de piață pentru toate versiunile vândute a crescut de la 4,53% în 2020 la 7,02% în 2021.

Sursa foto: Ford

Ford accelerează electrificarea în 2022 și pregătește noi modele

Noul Ford Fiesta este pregătit să ajungă în showroom-urile Ford la mijlocul lunii februarie, fiind urmat de noul Ford Focus doar o lună mai târziu. Ambele modele vor oferi clienților multiple versiuni de sisteme de propulsie electrificate.

După ce a debutat anul trecut pe piața din România, Mustang Mach-E este acum disponibil în versiunea GT, cu 487 CP, tracțiune integrală și autonomie maximă ce poate ajunge la 500 km.

Sursa foto: Ford

În ceea ce privește lansările de vehicule comerciale, Ford Romania va miza anul acesta pe modelul complet electric E-Transit – care oferă cea mai mare autonomie din segment (317 km WLPT), dar și pe noul Ranger, cel mai avansat și conectat Ranger construit vreodata de Ford.

Până la mijlocul anului 2026, 100% din gama de autoturisme Ford din Europa va fi complet electrică sau Plug-in Hybrid, urmând ca trecerea la o gamă complet electrică să se facă până în anul 2030. Gama de vehicule comerciale Ford din Europa va fi, de asemenea, 100% capabilă de zero emisii, complet electrică sau Plug-in Hybrid până în 2024. Două treimi dintre vânzările de vehicule comerciale vor fi reprezentate de vehicule complet electrice sau Plug-in Hybrid până în 2030.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.