Ford s-ar pregăti să încheie viața SUV-ului EcoSport, produs inclusiv la Craiova

Ford EcoSport Sursa foto: Tiriac Auto

Micul SUV Ford EcoSport, produs în România începând din 2017, se pregătește să-și încheie viața, iar compania nu are niciun plan de înlocuire a sa, în condițiile în care planurile anunțate prevăd oprirea producției în India și în SUA. La Craiova este așteptat, în locul său, un automobil comercial, care va avea și o versiune electrică, începând din 2024, potrivit profit.ro.

Ford a decis să-și închidă operațiunile din India, în cadrul planurilor sale de reorganizare globală a activității. După ce Ford ar fi urmat să creeze un parteneriat cu Mahindra, pentru preluarea producției modelelor Ford, anul trecut cele două companii au anulat înțelegerea, iar acum compania este pregătită să oprească cele două fabrici indiene.

Anunțul readuce în actualitate situația de la uzina din Craiova, care va rămâne singura din lume în care este asamblat modelul EcoSport. Viitorul acestui model, care a pierdut însă în mod accelerat clienții, în ultimii doi ani, în favoarea mult mai avansatului Puma, ar fi însă deja pecetluit. În 2023, uzina din Craiova va începe producția unui nou automobil, un vehicul comercial ușor, care va avea, începând din 2024, și o versiune electrică. Așa că e posibil ca producția lui EcoSport să se oprească undeva la finalul anului viitor.

În SUA, EcoSport va mai fi produs și vândut până la jumătatea anului viitor, decizia fiind luată și aici ca urmare a vânzărilor din ce în ce mai slabe ale acestui model. EcoSport, un model care a fost vital pentru uzina din Craiova și chiar pentru business-ul Ford din Europa și de pe alte piețe emergente, este un model învechit, lansat în 2012.

Vânzările sale din 2020 au scăzut dramatic, în special în Europa, dar și pe piețe precum India, America de Sud sau SUA. Cu un total de aproximativ 50.000 de unități, toate produse la Craiova, în 2020, EcoSport nu mai este la fel de profitabil în Europa, cum a fost în 2019, de exemplu, când era produs în circa 120.000 de exemplare.

Sursa foto: Tiriac Auto

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *