Ford vrea să introducă cinci modele electrice Lincoln până în 2026

lincoln Sursa foto: Lincoln

Ford își intensifică planurile de electrificare pentru marca Lincoln și se pregătește să introducă cel puțin cinci vehicule utilitare sport Lincoln alimentate cu baterii până în 2026, au declarat trei persoane familiare cu planurile pentru Reuters.

Sunt incluse modele cu baterie electrică care vor înlocui sau suplimenta Lincoln Corsair, Nautilus, Aviator și Navigator.

Strategia de electrizare a Lincoln este un element cheie al investiției planificate de 30 de miliarde de dolari de către Ford în vehicule electrice și baterii până în 2030. Producătorul auto a declarat că va avea capacitatea anuală de a construi cel puțin 600.000 de vehicule electrice la nivel global în 24 de luni, când își propune să devină „producătorul clar de vehicule electrice numărul doi din America de Nord” după Tesla.

Primul dintre noile vehicule electrice Lincoln, un crossover mare de dimensiunea lui Aviator, este programat să intre în producție la sfârșitul anului 2024 sau începutul lui 2025 la uzina Ford din Oakville, Ontario, ca parte a trecerii de la un motor cu combustie la un motor cu combustie în valoare de 1,5 miliarde de dolari.

Mai multe dintre vehiculele electrice Lincoln mai mici vor împărtăși o versiune îmbunătățită a platformei de vehicule electrice care stă la baza Ford Mustang Mach E, au spus sursele.

Un SUV Lincoln mai mare, un însoțitor alimentat de baterii pentru Navigator, este programat să intre în producție în 2026. Acesta va împărtăși o nouă platformă dedicată pentru camioane EV cu următoarea generație Ford F-150 Lightning.

Planurile Ford de a transforma marca Lincoln din America de Nord într-o familie de vehicule utilitare premium electrice sunt în paralel cu un efort la General Motors, unde marca Cadillac s-a angajat într-o schimbare similară, începând cu jumătatea acestui an construcția unui crossover electric de mari dimensiuni, denumit Lyriq.

În cele din urmă, se așteaptă ca Cadillac să dezvolte un portofoliu complet de vehicule utilitare electrice, au spus anterior directorii GM, inclusiv un Escalade EV de dimensiuni mari, care se așteaptă să împărtășească platforma cu Hummer și Silverado EV.

Cadillac intenționează să introducă în 2023 un sedan ultra-lux electric numit Celestiq.

Sursa foto: Lincoln

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *