FOTO Compania de Drumuri s-a dotat cu 135 de utilaje multifuncţionale de ultimă generaţie

mercedes benz unimog

Compania de Drumuri a recepţionat primele 10 autoutilitare multifuncţionale de ultimă generaţie care fac parte dintr-o comandă pentru 135 de autovehicule, contractul fiind semnat anul trecut. Producătorul utilajelor multifuncţionale „Unimog U423” este Mercedes Benz, costul pe unitate fiind de 1,7 milioane lei fără TVA, anunţă CNAIR.

Contractul pentru cele 135 de autoutilitare are o durată de trei ani şi o valoare totală de 268 de milioane lei, fonduri europene. Primele 10 utilaje au fost distribuite către Regionalele de Drumuri şi Poduri după cum urmează: DRDP Timişoara – 2 unităţi, DRDP Cluj – un utilaj, DRDP Braşov – 3 unităţi, DRDP Iaşi – 3 utilaje şi DRDP Constanţa – un singur Unimog (n.r. Regionala de Drumuri Bucureşti încă nu a primit niciun astfel de autovehicul multifuncţional).

Utilajele multifuncţionale sunt performante şi au echipamente pentru mai multe tipuri de lucrări:

  • lamă de zăpadă şi răspânditor de material antiderapant (pentru deszăpezire)
  • braţ de lucru extensibil multifuncţional
  • cap cositor de vegetaţie şi cap tăietor de crengi
  • perie frontală ( pentru curăţare carosabil)

Potrivit producătorului, autoutilitarele au tracţiune integrală, 231 CP, o sarcină maximă admisă de 14 tone cu dotările opţionale şi pot atinge o viteză maximă de 89 km/h.

În fiecare an vor fi livrate câte 45 de utilaje Unimog, iar furnizorul a făcut instructajul personalului desemnat pentru operarea acestor utilaje performante, transmite CNAIR.

În ultimii ani, Compania de Drumuri a achiziţionat cu fonduri europene 100 utilaje moderne pentru deszăpezire şi truse (echipamente) speciale pentru reparaţii în regim de urgenţă, un aşa -numit „SMURD pentru Drumuri”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.