FOTO În municipiul Braşov au fost amplasate primele două containere în care se vor putea parca biciclete

Redacția mai 22, 2023 2 comentarii
parcare biciclete

Începând din luna iunie, braşovenii îşi vor putea lăsa bicicletele în parcări publice dedicate, amenajarea primelor două containere standardizate şi securizate în acest scop fiind finalizată în aceste zile, a anunţat Primăria Braşov, scrie Radio Târgu Mureș.

Primele două parcări de biciclete au fost amenajate în cartierele Noua şi Astra, iar până la sfârşitul lunii se vor finaliza lucrările şi la cea de a treia, de la Făget, din zona Gării.

Parcările pentru biciclete sunt amenajate sub forma unor containere standard, securizate, cu o înălţime de 2,5 m şi o capacitate de 50 de biciclete, în cazul celor din cartierul Astra şi de la Făget, sau de 25 de biciclete, în cazul celei din Noua şi vor funcţiona independent energetic, fiind dotate cu panouri fotovoltaice.

Accesul în parcare se va face printr-un sistem securizat, cu yală electromagnetică şi cititor de card, iar supravegherea se va realiza cu camere video.

În şedinţa din această lună, Consiliul Local va aproba şi regulamentul, după care va începe procedura de închiriere a locurilor de parcare.

Sursa foto: Facebook / Primaria Municipiului Brasov
Sursa foto: Facebook / Primaria Municipiului Brasov
Sursa foto: Facebook / Primaria Municipiului Brasov

Comentarii

  1. Felicitari!
    Desi ai zice ca in Bucuresti unuia din cei 7 primari i-ar veni ideea asta … well nu ii vine.
    Imagineaza-ti ca ar exista asa ceva la majoritatea statiilor de metrou, piete mari, cred ca ar ajuta ceva traficul din Buc. Dar mai bine nu facem nimic. Toti cei 7! primari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *