Franța intenționează să se îndepărteze de importurile de petrol și gaze rusești până în 2027

gaze Sursa foto: Pixabay

Premierul francez Jean Castex a dezvăluit noi măsuri pentru a ajuta companiile afectate de efectele războiului din Ucraina și a declarat că țara intenționează să se îndepărteze de importurile de petrol și gaze rusești până în 2027, scrie Financial Times.

Castex a subliniat că va acorda un sprijin financiar de până la 3 miliarde euro pentru întreprinderile dependente de gaze, al căror preț a crescut, precum și ajutor pentru fermieri afectați de costurile mai mari pentru hrana animalelor și combustibil.

El a mai spus că guvernul va extinde măsurile introduse pentru a ajuta afacerile în timpul pandemiei de Covid-19, inclusiv împrumuturi garantate de stat și renunțarea la taxele de asigurări sociale.

Afacerile pentru care costul gazului și al electricității au reprezentat mai mult de 3% din cifra de afaceri și care s-au confruntat cu pierderi în 2022 vor fi subvenționate cu până la jumătate din costul suplimentar al energiei, a spus Castex.

Măsurile de ajutor pentru fermieri în următoarele patru luni ar costa încă 400 de milioane de euro. Bruno Le Maire, ministrul Finanțelor, a declarat că statul va subvenționa și proiecte pentru a reduce dependența de importurile de mărfuri cheie din Rusia, cum ar fi nichel, aluminiu, titan, paladiu și neon, marile companii recuperând 15% din investițiile lor de la stat și companiile mici 35%.

Sursa foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *