Franţa va interzice din 2022 omorârea puilor de găină masculi prin zdrobire sau gazare, o practică denunţată ca fiind barbară

gaini, fermă păsări

Franţa va interzice din 2022 omorârea puilor de găină masculi prin zdrobire sau gazare, o practică denunţată de organizaţiile de protecţie a animalelor ca fiind barbară, şi va exercita presiuni pentru o măsură similară la nivel european, a anunţat duminică ministrul Agriculturii, Julien Denormandie, transmite Reuters, preluată de news.ro.

În fiecare an, 50 de milioane de pui masculi sunt sacrificaţi în acest fel, a spus Denormandie într-un interviu publicat pe site-ul cotidianului Le Parisien. Sunt ţinute în viaţă doar femelele care depun ouă.

”Franţa este prima ţară din lume, alături de Germania, care va pune capăt zdrobirii şi gazării puilor masculi”, a adăugat Denormandie.

Cele două ţări vor încerca să convingă partenrii din Uniunea Europeană să scoată în afara legii această practică, la consiliul miniştrilor Agriculturii care va avea loc luni, a spus oficialul francez.

Începând din 2022, Franţa va trebui să se doteze cu echipamente pentru depistarea sexului puilor înainte de eclozare.

”Dinamica este în curs şi, având în vedere comenzile deja plasate, echipamentele vor fi deja instalate pentru două treimi din producţia din Franţa până la sfârşitul primului trimestru din 2022”, a adăugat Denormandie.

Măsura va adăuga un cost suplimentar de 1 eurocent pentru cutia de şase ouă”, a spus ministrul.

Pentru a ajuta crescătorii să se echipeze, Franţa va acorda subvenţii în valoare totală de 10 milioane de euro.

Sursa foto: Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *