Frații Pavăl, fondatorii Dedeman, cumpără prima fază a proiectului de birouri U Center de la Forte Partners

U•Center - 1

Frații Pavăl, fondatorii Dedeman, cumpără prin grupul Pavăl Holding prima fază a proiectului de birouri U Center din zona Tineretului din București, de la dezvoltatorul Forte Partners.

Forte Partners a anunțat marți semnarea tranzacției de vânzare a primei faze a proiectului. Prima fază a proiectului office U Center are o suprafață totală închiriabilă de aproape 33.000 de metri pătrați. Clădirea de birouri este 100% închiriată către companii precum Booking Holdings, Endava, Lensa, Up România, BT, Neuroaxis, DCS plus.

„Achiziția proiectului U Center ne va ajuta să ne consolidăm poziția pe segmentul office și va contribui la transformarea zonei Tineretului, punând bazele unui nou hub de birouri reprezentativ pentru București. Ne bucurăm să încheiem, după patru ani, o nouă tranzacție cu Forte Partners și să ne extindem portofoliul cu încă un proiect dezvoltat cu grijă pentru angajați, mediu si comunitate”, a declarat Karina Pavăl, vicepreședinte al Pavăl Holding.

Pavăl Holding a achiziționat în anul 2018 proiectul de birouri The Bridge, aflat la momentul respectiv în construcție, în cea mai mare tranzacție de real estate din acel an. După semnarea tranzacției, Forte Partners a continuat dezvoltarea proiectului până la finalizarea celor trei faze cu o suprafață totală închiriabilă de 80.000 de metri pătrați și chiriași precum BCR, UPC, Schlumberger, Medicover, Molson Coors.

Pavăl Holding și Forte Partners analizează în prezent posibilitatea încheierii unui parteneriat pe termen lung.

Lucrările la a doua fază a proiectului de birouri U Center au fost demarate în a doua jumătate a anului 2021, iar termenul de finalizare este trimestrul al treilea al anului 2023. Cele două faze ale U Center cumulează o suprafață totală închiriabilă de 66.000 de metri pătrați de spații de birouri, inclusiv o componentă de retail la parterul clădirilor.

Dezvoltatorul imobiliar Forte Partners a fost fondat în 2014 și este deținut de Geo Mărgescu și frații Johny și Jihad Jabra. Forte Partners a dezvoltat până în prezent un portofoliu de proiecte în valoare de peste 450 de milioane de euro, atât în sectorul de birouri, cât și în cel rezidențial. În trecut, Forte Partners a dezvoltat clădirile de birouri Ștefan cel Mare Building, proiectul office The Bridge, proiectul rezidențial Londra 27 și a finalizat proiectul rezidențial Aviației Park. Forte Partners a dezvoltat Inițiativa Sector 0 – Millo Offices și Tandem, proiecte office premium destinate profesiilor creative în centrul Bucureștiului – și U Center faza 1, a doua fază fiind în prezent în dezvoltare.

Anterior, S Immo, proprietarul hotelului Novotel, voia să cumpere portofoliul de birouri al Forte Partners, dar negocierile s-au blocat, după cum scria Economedia AICI. Ulterior, ei au achiziționat Expo Business Park, un complex de birouri situat în nordul Bucureștiului, de la fondul de investiții Portland Trust. Ulterior, dezvoltatorul investitorul austriac Immofinanz a anunțat că a semnat o scrisoare de intenție privind vânzarea proprietăților de birouri din Ungaria către S IMMO, investitorul imobiliar austriac S Immo.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *